Делегации от Русия и Украйна пристигнаха в Истанбул за първите

...
Делегации от Русия и Украйна пристигнаха в Истанбул за първите
Коментари Харесай

Руси и Украйна ще преговарят лице в лице в Истанбул


Делегации от Русия и Украйна дойдоха в Истанбул за първите договаряния лице в лице от повече от две седмици. Очаква се те да стартират тази заран и да продължат два дни. Киев заяви, че главен приоритет е преустановяване на огъня.

Руската страна към този момент не упорства за настояването си към Украйна да „ денацифира “ страната, заяви „ Файненшъл таймс “.

„ Москва и Киев разискват пауза във военните дейности като част от възможна договорка, която ще включва Украйна да се откаже от устрема си за участие в НАТО в подмяна на гаранции за сигурност и вероятността за присъединение към Европейския съюз “, споделя източник на финансовото издание.

Руските сили значително са спрели настъплението си в няколко елементи на Украйна, в това число към Киев, съобщи върховен чиновник на защитата на Съединени американски щати. Украйна заяви, че си е върнала цялостния надзор над киевското предградие Ирпен.

Според украинското министерство на защитата обаче Русия не се е отказала от проектите си да обкръжи столицата. Украинският президент Володимир Зеленски прикани международните сили да засилят глобите против Русия, в това число да наложат петролно ембарго.

А американският президент Джо Байдън съобщи, че забележката му, че Путин не би трябвало да остава на власт, показва персоналното му „ морално отвращение “, а не формалната политика на Съединени американски щати.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР