Делегации от 44 държави ще търсят решения на демографските проблеми

...
Делегации от 44 държави ще търсят решения на демографските проблеми
Коментари Харесай

След 20 години населението на България може да се стопи с 1/4

Делегации от 44 страни ще търсят решения на демографските проблеми на конференция в София. На нея ще бъдат разисквани проблеми, свързани с ниската раждаемост, застаряването на популацията и контролиране на миграцията. Организатори на срещата са Министерството на външните работи, общественото министерство и Фондът на Организация на обединените нации за популацията.

Директорът на районния офис на Фонда на Организация на обединените нации за Източна Европа и Азия Аллана Армитаж даде особено изявление за Българска национална телевизия.

" Държавите в района са доста обезпокоени от демографските промени, застаряването на популацията, ниската раждаемост, намаляването на популацията, само че с изключение на тези страни, които са над 30 и ще се включат в конференцията има и доста други страни, отвън района като Япония, Корея, Мексико, които също имат интерес към тематиката ", сподели Аллана Армитаж, шеф на районния офис на Фонда на Организация на обединените нации за популацията за Източна Европа и Централна Азия.

Целта на конференцията е да се промени метода, по който се гледа на демографията, разясни Армитаж и добави, че стремежът е " да преминем от едно схващане на демографските промени като рецесия към нови благоприятни условия, които посредством верните политики могат да доведат до разцвет на популацията ".

На Конференцията ще се обсъдят разнообразни политики, които да доведат до стабилно развиване в района. Българското държавно управление, дружно с други държавни управления ще обсъдят какви са работещите решения и какви положителни практики могат да се приложат.

Аллана Армитаж разяснява и връзките на България със Северна Македония. На въпроса би трябвало ли да се даде светлина от страна на България за започването на началото на договарянията за участие в Европейски Съюз, тя отговори по този начин:

" Аз съм тук за конференцията, знам, че тези въпроси ще се уредят сред обособените страни. Като представител за Фонда на население на Организация на обединените нации, нашата цел е да поддържаме страните да приложат най-хубавите политики, които се основават на човешките права и научни доказателства и съм сигурна, че те ще намерят най-хубавия метод ", сподели Армитаж.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР