Делегатите на XIV-та конференция на БСП-София излязоха с остра позиция

...
Делегатите на XIV-та конференция на БСП-София излязоха с остра позиция
Коментари Харесай

БСП-София с остра позиция до Янев заради смяната на зам. областен управител на столицата

Делегатите на XIV-та конференция на БСП-София излязоха с остра позиция до министър-председателя Стефан Янев във връзка уволненията на заместител регионалния шеф на София Цветелин Софрониев и чиновници в администрацията, които са членове на партията.

Ето какво гласи позицията им "

" Цветелин Софрониев е с над 20 години стаж във всички равнища на локалната и държавна администрация, с юридическа дееспособност и каузи на всички равнища на правораздавателната система от Районен до Върховен административен, Върховен касационен и Конституционен съд.

Ние нямаме подозрение в неговите професионални, настоятелен и морални качества, тъй като в годините ги е доказвал неведнъж, се споделя в декларацията.

На 28.09.2021 година без никакви претекстове, по предложение на регионалния шеф на София Цветелин Софрониев е освободен от служба със заповед на министър-председателя, а дружно с него и други чиновници, които са членове на Българска социалистическа партия.

" Няма да толерираме сходно отношение към потвърдени експерти, които в нито един миг от професионалната си кариера не са потъпкали или пристъпили закона и честността, и молим министър-председателят да преразгледа решението си. В противоположен случай ще считаме, че служебното държавно управление на думи заявява, че е водено от професионализма и честността, само че на процедура се оказва погрешно ".

Позицията е подписана от 116 делегати на конференцията на БСП-София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР