Делегати от близо 200 страни се събират днес в Дубай,

...
Делегати от близо 200 страни се събират днес в Дубай,
Коментари Харесай

Откриват годишната среща за климата в Дубай

Делегати от близо 200 страни се събират през днешния ден в Дубай, Обединените арабски емирства, за откриването на срещата на върха на Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата. Тази година България за първи път ще взе участие на форума със личен щанд. 

Представители на управляващите, бизнеса, финансиращи институции и гражданското общество ще покажат упоритостите и достиженията на страната ни в региона на климатичната политика. Очаква се президентът Румен Радев да открие павилиона на следващия ден, на 1 декември.

Годишната конференция ще продължи до 12 декември. Сред основните решения, които би трябвало да бъдат взети в Дубай, ще бъде дали да се контракти еволюционен отвод от международното ползване на изкопаеми горива и замяната им с източници на сила като слънце и вятър, предава Българска телеграфна агенция.

Друга основна задача на форума е оформянето на първият в света фонд за компенсиране на загуби в  страните, понесли непоправими вреди от климатичните промени като суши, наводнения и повишение на морското ниво.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР