Делегати издигнаха плакати “Благодаря, шефкеЗа мен беше чест! – това

...
Делегати издигнаха плакати “Благодаря, шефкеЗа мен беше чест! – това
Коментари Харесай

Меркел на прощаване: За мен беше чест!

Делегати издигнаха плакати “Благодаря, шефке ”

За мен беше чест! – това самопризнание направи Ангела Меркел пред конгреса на нейния Християндемократичен съюз (ХДС) през вчерашния ден, когато произнесе последното си слово като партиен водач, съобщи Ройтерс.

В прочувствена тирада пред 1001 делегати тя напомни, че е поела лидерския пост през 2000 година, когато партията бе в дълбока рецесия. Но “запазихме самообладание ” и “показахме на всички ”, че можем да се възстановим, сподели Меркел. Като съществени достижения на ХДС под нейно управление тя посочи уравновесения бюджет, края на наложителната военна работа и ръководството на бежанската рецесия.

“Не съм се родила канцлер и ръководител на партията. Време е за отваряне на нова страница ”, сподели искрено Меркел. Близо половинчасовото й слово провокира бурни овации, които продължиха 9 минути. Много от делегатите носеха плакати с надпис: “Благодаря, шефке ”.

Меркел разгласи предишния месец, че остава канцлер, само че няма да се кандидатира повече за водач на ХДС, след две провали на изборите в провинциите Бавария и Хесен. Късно нощес конгресът трябваше да избере наследника й, като любимец измежду членовете на ХДС бе протежето на канцлерката Анегрет Крамп-Каренбауер.

 15-100
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР