Делчо Митев е на 72 години и е кмет на

...
Делчо Митев е на 72 години и е кмет на
Коментари Харесай

Кмет на хасковско село управлява 47 години, готви се за рекорд

Делчо Митев е на 72 години и е кмет на хасковското село Брягово. Той е най-дълго управлявалият кмет в страната – цели 47 години е на поста си. Въпреки това Митев не счита да се пенсионира и се кандидатира за още един мандат, тъй като има една несвършена задача.
Тя е да се оправи с казуса с питейната вода в Брягово, която е с доста повишени индикатори на манган. Заради неприятното ѝ качество тя не може да се употребява и се постанова животворната течност да се кара с водоноски.
Делчо Митев сяда в кметския стол през 1976 година, когато в селото живеят 1516 души, а през днешния ден непрекъснатите му поданици са 516. Тогава, като кмет на селска селищна система, дава отговор за още 2 села. След идването на демокрацията, той непроменяемо се кандидатира за кмет на Брягово и печели, като се изключи 2003 година, когато губи изборите, само че съдът ги касира и шест месеца по-късно Митев още веднъж е определен за кмет на селото.
На последния локален избор 72-годишният кмет печели балотажа с 20 гласа преднина, прецизира bTV.
До 2021 година върхът за най-дълго управлявал кмет бе Крум Георгиев от рилското село Бели Искър – 51 години. Той обаче умря в средата на мандата си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР