Делата за корупция да се разследват от Националното следствие -

...
Делата за корупция да се разследват от Националното следствие -
Коментари Харесай

Новият шеф на Следствието иска делата за корупция

Делата за корупция да се проверяват от Националното разследване - този зов насочи при формалното си встъпване в служба новият началник на НслС Борислав Сарафов, който е и зам.главен прокурор.

" Би могло делата за корупция да бъдат поети за следствие от следователи – било от Национална следствена служба, било от способени териториални следствени отдели. Тоест, една законодателна смяна в посока натоварване на Национална следствена служба, смятам за извънредно потребна и скъпа ", добави той. Главният прокурор Сотир Цацаров се съгласи, че не пречи корупционните каузи да бъдат възлагани и на следователи от НСЛС, макар че корупционните закононарушения кардинално би трябвало да бъдат разследвани от следователи на Следствения отдел на Специализираната прокуратура.

Убеден съм, че ще успеем да възстановим имиджа и мястото на Националната следствена работа. Това сподели по време на формалното си встъпване в служба като шеф на Националната следствена работа и заместител на основния прокурор по следствието Борислав Сарафов.

" Убеден съм, че ще успеем да възстановим имиджа и мястото на Националната следствена работа. Тя е работа с висок престиж, който като че ли някак си се позагуби през годините. Силно се надявам това да се възвърне. Това не бих могъл да направя самичък, а с ваша поддръжка и подпомагане. Разчитам на вас и ще се осланям на вас. Можете да разчитате на цялостната ми институционална поддръжка. Това е моята работа и никога не би могло да се приказва за закриването ѝ. В сряда в 14.00 часа ще свикаме общо заседание, на което да се срещнем и да обсъдим целите в нашата работа, натовареността, да чуя вашите хрумвания както във връзка с управлението, по този начин и по преструктурирането на службата ", съобщи Сарафов и посочи, че на него ще показа своите нови заместници, с които ще работят 5 години.

Борислав Сарафов ще има цялостната ми поддръжка да реализира промени в състава на Националната следствена работа, сподели основният прокурор на Р България Сотир Цацаров по време на церемонията.

" Благодаря на досегашното управление на Националното разследване. Именно под управлението на Борислав Сарафов службата ще следва да продължи и да постави още и още старания. Службата ще би трябвало да потвърди нуждата от себе си и своето значение, а то не е малко. Ръководството на прокуратурата има упоритостта да усили още до края на тази година натоварването на прокуратурата ", съобщи Цацаров. По думите му практиката службата да бъде заливана с многочислени каузи ще би трябвало да бъде редуцирана.

" Новият шеф ще има цялостната поддръжка на основния прокурор, както и да реализира промени в състава на службата. Препоръчвам му едно от първите му дейности да бъде свикано общото заседание на всички следователи на службата. След като чуе сътрудниците си, да пристъпи към дейности в сходство с потребностите и най-належащата нужда ", сподели още Сотир Цацаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР