Делата за чекмеджетата и Барселона са под личния контрол на

...
Делата за чекмеджетата и Барселона са под личния контрол на
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: "Барселонагейт" и "Чекмеджегейт" са под личния контрол на Гешев

" Делата за чекмеджетата и Барселона са под персоналния надзор на основния прокурор и когато връзките му с Бойко Борисов се изопнат, той задава ритъма на следствие ".

Това сподели пред заместител основният прокурор Борислав Сарафов.

" Иван Гешев въздейства директно на вътрешното разбиране на наблюдаващите прокурори по значимите каузи . Тези каузи, които сега се засилват, се съгласуват персонално с него. Нали не смятате, че наблюдаващите прокурори по лична воля внезапно са решили да се засилват и да форсират интензивно следствието... Сега се следи активизиране на такава процедура. Наблюдаваме тежко извращение и потребление на институцията " прокуратура " в интерес на персоналния интерес на Иван Гешев . Това е неприемливо и може би касае корист с права ".

И акцентира, че връзките му с Гешев са се влошили поради разминаване - Сарафов е очаквал обикновено работно и професионално равнище , до момента в който Гешев, съгласно него, очаквал угодливост и сляпо послушание.

" Когато намерено на конференция той ме атакува, аз трябваше да се защитя по някакъв метод . Очевидно има отрицателно отношение към мен, което тогава извади на показ... Откакто се разбра, че ще има механизъм за надзор и следствие на основния прокурор, връзките сред Гешев и политическата класа се нагнетиха ".

В предаването " Политически НЕкоректно " Борислав Сарафов съобщи, че има звено за външно наблюдаване , което се управлява от някогашния началник на " Вътрешна сигурност " Стефчо Банков, и се намира в Съдебната палата. По думите му то организира нелегално следене, наблюдаване и записване на политически, стопански, вътрешен съперници .

Той показа, че в ресторант " Осемте джуджета " се е виждал един или два пъти с Иван Гешев :

" Това заведение е магистратско, събират се сътрудници. Ходил съм там не повече шест-седем пъти, с цел да се видя с сътрудници. Тогава това място не беше токсично, каквото е към сегашния миг ... Никой не обърна внимание на думите на същинския потърпевш от проблема " Осемте джуджета " - Явор Златанов, че са го плашили с Иван Гешев, който е назначен от някогашния следовател Петьо Петров, по прочут като Пепи Еврото. Гешев и Петров се познават от доста време ... Това е едно от делата, които постоянно са били на трупчета ".

Сарафов разяснява и новината за гибелта на Ангел Христов, единия от така наречен братя Галеви. По времето на Борис Велчев като основен прокурор Сарафов е управлявал екипа, разследвал активността на двамата. Според него Христов е влезнал в България през зелена граница .
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР