Делата срещу бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев за конфликт

...
Делата срещу бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев за конфликт
Коментари Харесай

Окончателно - Невинен! Бившият зам.министър Александър Манолев оправдан по делото за конфликт на интереси

Делата против някогашния заместник-министър на стопанската система Александър Манолев за спор на ползи са завършили в негова изгода,разбра Struma.com. Върховният административен съд излезе с дефинитивно решение в негова изгода по делото, което водеше против него Комисията за противопоставяне на корупцията.

Припомняме, че КПКОНПИ се самосезира след изказванията, че някогашният заместник-министър употребява къща, построена с европейско финансиране, за лични потребности. Коментари на адвокати още тогава бяха, че няма по какъв начин да бъде издирван спор на ползи за предишен интервал и в случай че има нарушаване, то никога не е обвързвано с управническата позиция на Манолев. Именно това акцентира и Върховен административен съд като главен мотив в своето решение.

„ Дълго време не можех да допускам, че завеждат дело против мен, което всъщност твърди, че съм злоупотребил с поста на заместник-министър 5 години преди да бъда назначен на него “, изяснява Александър Манолев. По думите му занапред ще излизат още обстоятелства и доказателства, които демонстрират тенденциозността в цялото произвеждане против него. „ За това време видях какъв брой неприятели имам. Но тези, които злорадстват също би трябвало да знаят, че до момента в който има органи с цялостна безконтролност като КПКОНПИ , това може да се случи на всеки “, разяснява Александър Манолев.

„ В България, когато става дума за някогашен представител на ръководството и оправдателна присъда, хората се съмняват дали някой не им е оказал помощ. Е в моя случай беше тъкмо противоположното. От всички страни получавах удари, а доста хора желаеха да измият ръцете си с мен. Не се получи по една причина: обстоятелствата са изрично в моя отбрана “, акцентира още Александър Манолев.

За първи път той ясно декларира, че делата против него в действителност са политическа поръчка и загатва дейната роля на хора от предходното ръководство и на правосъдната власт в тях . „ Лесно е да се проследят изпълнителите – едни и същи хора бяха настоящи лица от началото до в този момент. Това, което бе направено има единствено едно име: политическа поръчка. Аз бях умишлен за изкупителна жертва , което бе комфортно за всички “, показва Манолев.

Александър Манолев разяснява и включването на името му в лист на Съединени американски щати, с който се не разрешава пребиваването му в страната им. „ Това няма нищо общо със закона Магнитски, както някои медии се пробваха да го показват и направено напълно на база изказванията на българските управляващи. Затова и с решаването на делата тук ще отпаднат и всички предпоставки да попадам в този лист “, изясни някогашният стопански заместник-министър.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР