Делата, които са започнали в спецсъда, ще бъдат довършени в

...
Делата, които са започнали в спецсъда, ще бъдат довършени в
Коментари Харесай

Кои знакови дела на спецправосъдието са на трупчета и кои са в ход

Делата, които са почнали в спецсъда, ще бъдат довършени в най-кратки периоди, а на тези, които не са формирани и стоят на трупчета, ще бъде даден нов подтик, с цел да могат да бъдат разпределени бързо. Тези думи на Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера Кирил Петков, провокираха реакция на Специализирания углавен съд в четвъртък. Бориславова приказва по Би Ти Ви за идното закриване на профилираното правораздаване и промяната в КПКОНПИ.

“Обществото чака изявленията по характерни тематики да бъдат способени и да съдържат правилни изказвания. Всички каузи, които постъпват в българските съдилища, в това число в профилираните, се образуват и се разпределят на правосъдните сформира още същия ден или най-късно на идващия. Този развой се регистрира електронно ”, пишат в позицията си от Специализирания углавен съд. Посочват, че данните се отразяват незабавно във Висшия правосъден съвет и всеки може да ревизира това в системата.

“Няма нито едно дело, което да е постъпило в профилираните съдилища и да не е формирано незабавно, а да е сложено “на трупчета ”, както твърди Бориславова. Никога сходни рецензии не са били отправяни към тези правосъдни юрисдикции ”, споделят от институцията.

Говорейки за каузи “на трупчета ”, Бориславова евентуално има поради тези, които са на следствие в Специализираната прокуратура и по тях няма импортиран обвинителен акт в съда, сподели инспекция на “24 часа ”.



Според съдиите обещаното дотъкмяване в най-кратки периоди на почналите каузи в същите съдилища е неуважение на правилото на разделянето на управляващите и непознаване на материята. В Специализирания углавен съд има комплицирани и обемни каузи, по които има хиляди папки с доказателства и стотици очевидци.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР