Делът в световното богатство, притежаван от милиардери, се е увеличил

...
Делът в световното богатство, притежаван от милиардери, се е увеличил
Коментари Харесай

COVID кризата е задълбочила неравенствата

Делът в международното благосъстояние, притежаван от милиардери, се е нараснал рекордно по време на пандемията, съобщи " Ройтерс ", като се базира на публикувано през днешния ден изследване.

Според Доклада за неравенството по света, направен от специалисти в областта на обществените науки, през 2021 година милиардерите владеят 3.5 % от световното благосъстояние на семействата по отношение на малко над 2 % преди началото на пандемията през 2020 г.

Коронавирус рецесията е задълбочила неравенството сред свръхбогатите и останалата част от популацията, показва водещият проучването Люка Шансел и добавя, че богатите страни са употребявали съществени финансови лостове, с цел да не позволен внезапно повишаване на бедността, само че това не важи за по-бедните.

Докладът сочи, че 520 хиляди души, или 0.01 на 100 от най-богатите хора по света, са нараснали каузи си до 11 % от международното благосъстояние против 10 % преди година. Влизащите в тази категория семейства имат активи над 16.7 млн. евро.

Според годишния лист на милиардерите на " Форбс " тази година в него влизат 2755 души с общо благосъстояние от 13.1 трлн. $ в съпоставяне със " единствено " 8 трлн. $ през предходната година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР