Делът на възрастните хора спрямо децата днес е по-висок от

...
Делът на възрастните хора спрямо децата днес е по-висок от
Коментари Харесай

Баба и дядо – вечните двигатели на семейното благополучие

Делът на възрастните хора по отношение на децата през днешния ден е по-висок от всеки път и това играе значима роля в стопанската система. Една забавна наклонност се резервира във всички страни, както развити, по този начин и разрастващи се. Демографските и стопански данни от цялостен ​​свят са прегледани в публикация на

Демографските трендове през днешния ден демонстрират, че преди всичко измежду факторите е, че хората живеят по-дълго. От 1960 година междинната дълготрайност на живота в света се е нараснала от 51 на 72 години. Второ, раждаемостта понижава -броят на децата на една жена е намалял на половина: от 5 на 2,4. Това значи, че съотношението баби и дядовци към внуци нараства. Използвайки данните на Организация на обединените нации за възрастта и популацията, както и моделите на родствените структури в другите страни, може да се види следната картина. В света има милиард и половина баби и дядовци, спрямо половин милиард през 1960 година Така техният дял в популацията нараства от 17% на 20%. А делът на бабите и дядовците във връзка с децата под 15 години е повишен от 0,46 през 1960 година до 0,8 през днешния ден. До 2050 година ще има 2,1 милиарда баби и дядовци, което е 22% от човечеството. Така те ще бъдат малко повече от децата под 15 години.
Какви могат да бъдат следствията от тази наклонност?
Проучванията демонстрират, че децата, които са отгледани с дейната помощ на бабите си (на процедура бабите оказват помощ по-често от дядовците), се оправят по-успешно със дилемите. Освен това помощта на бабата разрешава на майките да вървят на работа и да усилят икономическите си благоприятни условия.  Демографията в света е много смесена картина. Ако при българите бабите и дядовците са почти 29% от популацията, то при жителите на африканската страна Бурунди – едвам 10%. Средната възраст също варира доста -  от 53 година в Уганда до 72 година в Япония. За да разберете какъв брой огромна е разликата сред огромен брой баби и дядовци, най-добре е да започнете от страната, където те са по-малко.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР