Делът на страните от БРИКС в световния брутен вътрешен продукт

...
Делът на страните от БРИКС в световния брутен вътрешен продукт
Коментари Харесай

Путин: Делът на БРИКС в световния БВП изпревари Г-7

Делът на страните от БРИКС в международния БВП (БВП) към този момент е по-висок от този на Групата на седемте (G7) и продължава да пораства. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в тирада на на бизнес форума на БРИКС.

„ Вижте да вземем за пример 1992 година: Групата на седемте - 45,5%, а през същата година страните от БРИКС - 16,7% от международния Брутният вътрешен продукт. А в този момент? 2023: нашето обединяване - 37,4%, а Групата на седемте - 29,3%. И разликата пораства. И ще се усилва, това е неизбежно “, означи съветският водач.

Путин акцентира, че БРИКС играе значима роля в световната стопанска система освен през днешния ден. „ Съвсем явно е, че тази роля ще нараства в бъдеще. Страните, влизащи в нашата асоциация, в действителност са моторите на световния стопански напредък. И точно в БРИКС ще се генерира главният напредък на световния Брутният вътрешен продукт в обозримо бъдеще “, сподели съветският президент.

Руският водач акцентира, че взаимната работа на БРИКС за ускорение на социално-икономическия напредък и обезпечаване на стабилно развиване носи съответни, осезаеми резултати и действително спомага за възстановяване на благосъстоянието и качеството на живот на елементарните жители в тези страни. Според Путин цифрите приказват сами за себе си. Той цитира статистика, съгласно която общият Брутният вътрешен продукт на обединяването е над 60 трилиона $, а общият дял в световния брутен артикул решително надвишава съответната цифра на Група на седемте и продължава да пораства.

„ През последните десетилетия над 40% от растежа на международния Брутният вътрешен продукт и цялата световна икономическа динамичност се дължат на страните от БРИКС. Въз основа на резултатите от тази година междинният ритъм на стопански напредък в БРИКС се предвижда на 4%. Това е по-високо както от темпа в страните от Г-7 - там е единствено 1,7%, по този начин и от световния ритъм. Глобалният ритъм ще бъде 3,2% “, сподели Путин.

Той уточни също, че БРИКС съставлява към една четвърт от международния експорт на артикули, до момента в който фирмите от страните в обединяването преобладават на доста основни пазари, в това число на енергийни запаси, метали, храни, т.е. пазарите на тези артикули, без които е невероятно устойчивото икономическо развиване.

 

 

Страните от БРИКС си сътрудничат за благополучието на своите нации, а не против който и да било, съобщи съветският президент Владимир Путин, говорейки на бизнес форума на БРИКС. Той се съгласи с думите на южноафриканския президент Сирил Рамафоса, че една от основните задания за водачите на всички страни от БРИКС е развиването на деловата интензивността и поддръжката за бизнеса.

Следвайте " Гласове " в и

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР