Делът на руския газ, внасян в ЕС, е спаднал на

...
Делът на руския газ, внасян в ЕС, е спаднал на
Коментари Харесай

Делът на вноса на руския газ в ЕС спаднал на 15%

Делът на съветския газ, внасян в Европейски Съюз, е понижен на едвам 15 на 100, заяви през днешния ден представителят на Европейската комисия Тим Макфий.

През 2021 година Съюзът е внесъл 150 милиарда кубически метра съветски газ. През 2022 година количеството е спаднало на 78,8 милиарда кубика, а през предходната година – на 42,9 милиарда

„ От 45 на 100 делът на съветския газ спадна първо на 24 на 100, а предходната година – на 15. Това е доста съществено понижаване “, посочи Макфий.

Това се прави въз основата на проекта REPowerEU, който е част от Механизма за възобновяване и резистентност. Целта е диверсификация на доставките, вложения допълнително възобновима сила, както и старания в пестенето на силата и нейната успеваемост. Европейски Съюз ще се управлява от тези три стълба до понижаване на зависимостта от съветски газ до нула колкото се може по-скоро, увери представителят.

Той добави, че през последните две години в Европейски Съюз са сложени рекорден брой нови съоръжения за възобновима сила. Намерени за други възможности за доставките на газ. Най-големият снабдител за Европейски Съюз е към този момент Норвегия, а на полутечен природен газ – Съединени американски щати.

Същевременно в Европейски Съюз търсенето на газ е понижено с съвсем 20 на 100 в съпоставяне със междинната консумация в интервала 1 април 2017-31 март 2022 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР