Делът на потребление на незаконните цигари през 2018 г. е

...
Делът на потребление на незаконните цигари през 2018 г. е
Коментари Харесай

Борисов е доволен: контрабандата на цигари спада

Делът на ползване на противозаконните цигари през 2018 година е 5,8 на ст о. Това демонстрират резултатите от обичайното проучване на празни опаковки у нас, което бе показано в Гранд хотел София. Резултатите бяха оповестени пред м инистър-председателя Бойко Борисов и представители на държавните институции, които са директно ангажирани с противодействието на контрабандата. Последните резултати от проучването демонстрират, че това е спад с 0,8 на 100 по отношение на последното тримесечие на 2017 година и е най-ниското равнище на противозаконна търговия с цигари, откогато изследването се прави в България.

Изследването демонстрира, че главните марки цигари, които се популяризират незаконно, и притежателите на тези марки, остават едни и същи . Наред с това, редовно се появяват нови марки, които излизат на пазара в цялата страна ненадейно и бързо, заменяйки други предходни всеобщо предлагани разновидности.

Близо 20 тона нарязан тютюн и над 10 милиона тона къса цигари са били хванати от органите на Министерство на вътрешните работи през последните шест месеца, уточни вътрешният министър Валентин Радев. Освен това 553 са досъдебните производства, които са били формирани през последните шест месеца за незаконно разпространяване на цигари, добави Радев.
 Бойко Борисов БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов посочи, че статистиката е показателна, че България се оправя с контрабандата на цигари . Според него положителните индикатори са реализирани и с помощта на " персоналното ангажиране на прокуратурата по тази тематика ", тъй като регионалните звена реагирали доста бързо. Той е удовлетворен, че наклонността повече от година се резервира и страната няма никакво желание да отстъпва, а тъкмо противоположното.-->
 Бойко Борисов БГНЕС
Бойко Борисов посочи, че положителните резултатите в битката с контрабандата оказват позитивно въздействие и на приходите в бюджета , който сега е на остатък. Той сподели, че приходите в бюджета дават опция да се отпускат повече средства освен в обществената сфера, само че във всички останали. Министър-председателят съобщи, че чака тази година, с помощта на битката с контрабандата, с 200-300 благ. лв. да е минимумът, който ще се събере допълнително в бюджета. Той разяснява, че покачването на приходите в бюджета надлежно покачва и стандарта на живот на хората.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР