Делът на населението на възраст между 25 и 64 г.

...
Делът на населението на възраст между 25 и 64 г.
Коментари Харесай

Търговищко най-бедно на висшисти в България

Делът на популацията на възраст сред 25 и 64 година с висше обучение в област Търговище понижава и към този момент е най-нисък в страната - 15 на 100 при 27,5 % за България. Същевременно Търговище е измежду областите с най-голям дял на хората с ниска подготовка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Данните са от разбор за проблемите на децата в Североизточна България, оповестени на Регионална среща по плана " Гласът на българските деца ", заяви Петя Иванова, програмен координатор.

В региона броят на учениците, които напущат учебно заведение, без да приключват приблизително обучение, както и нередовно посещаващите учебните заведения нараства. Най-много възпитаници в област Търговище отпадат в IX клас и в началните класове. Причините за напускането са социално-икономически, просветителни и етнокултурни.

Все повече от напусналите учебно заведение стават обект и на работата на чиновниците от локалната комисия за битка с противообществените прояви, поради осъществени противообществени прояви.

Като положителна вест анализът отбелязва, че в Североизточния район има област, в която всички институции за деца са закрити и това е Търговище.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР