Делът на населението, което може да свърже двата края трудно

...
Делът на населението, което може да свърже двата края трудно
Коментари Харесай

Евростат: 37% от българите не са могли да свържат двата края на финала на 2021 г.

Делът на популацията, което може да свърже двата края мъчно или доста мъчно , варира от 37 на 100 в България и 9,2 на 100 във Финландия .Това сочи оповестеното в сряда най-ново проучване на европейската статистическа организация Евростат, систематизирала нова база с данни, показващи въздействието на пандемията от COVID-19 върху 11 страни от Европейски Съюз. Данните обгръщат интервала на четвъртото тримесечие на 2021 г. 

В същото време най-малко 20 на 100 от всички поданици на страните в Европейски Съюз , за които попадат налични данни (България, Белгия, Ирландия, Франция, Австрия, Словения и Финландия) биха могли да свържат двата края елементарно или доста елементарно, сочат още данните на Евростат.

Единствено в България (сред посочените от Европейски Съюз страни) делът на жителите, които не са изпитвали никакви или съвсем никакви усложнения да посрещат разноските си за живот са едвам 4,4 на 100 през четвъртото тримесечие на предходната година .

Най-висок е индикаторът във Финландия, като цели 43,7 на 100 от финландците не са имали усложнения при посрещане на разноските си.

Разразилата се пандемията от ковид през 2020 година, траяла и през 2021 година повлия на изискванията на живот измежду всички страни членки на Европейския съюз. Макар и в друга степен, всички жители на страните от Европейски Съюз бяха наранени от понижения на приходи, кратко работно време и тежки правила за обществено разграничаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР