Делът на хората, живеещи под прага на бедност в Аржентина,

...
Делът на хората, живеещи под прага на бедност в Аржентина,
Коментари Харесай

Над 40 на сто от аржентинците живеят под прага на бедност

Делът на хората, живеещи под прага на беднотия в Аржентина, набъбна на 40,1 на 100, демонстрира формалната статистика, представена от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според данните, обнародвани от националния статистически институт Индек, процентът на хората, живеещи в беднотия, се усилва през първото полугодие на 2023 година с 0,9 на 100 спрямо второто полугодие на 2022 година

В Аржентина човек е считан за безпаричен, в случай че семейството, в което живее, не може да си разреши съществени потребителски артикули.

Данните бяха оповестени единствено малко повече от три седмици преди президентските избори в Аржентина.

Втората по величина стопанска система в Южна Америка (след Бразилия(е в плен на тежка финансово-икономическа рецесия. Инфлацията е 124 на 100, курсът на националната парична единица песото е в режим на свободно рухване, а планината от задължения не стопира да пораства.

На 22 октомври аржентинците ще избират правоприемник на левия президент Алберто Фернандес.

Победител на първичните избори стана либертарианският популист Хавиер Милей, за който се твърди, че е идеологически непосредствен до някогашния бразилски президент Жаир Болсонаро и някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, а ръководещият перонистки лагер ще бъде представляван от министъра на стопанската система Серхио Маса.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР