Дела на трупчета няма да има, категоричен бе и.ф. главен

...
Дела на трупчета няма да има, категоричен бе и.ф. главен
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Дела на трупчета няма да има, главният прокурор трябва да бъде под контрол и отчетност

Дела на трупчета няма да има, безапелационен бе и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад..

Той взе участие в полемиката " Промените в Конституцията във връзка с правосъдната власт – сред вероятното и нужното " в Централния боен клуб в София, предава Българска телеграфна агенция.

Всички инспекции в прокуратурата към този момент са завършени и са почнали дисциплинарни производства. Има такива против седем магистрати по проблема " Осемте джуджета ", както и в Стара Загора, сподели Сарафов. 

Не е завършила проверката единствено на Софийската районна прокуратура. Това е по този начин, тъй като размерът на работа там е доста огромен, сподели основният прокурор и добави, че инспекцията е удължена с месец. 

По отношение на имунитетите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, Сарафов сподели, че решението ще бъде взето от наблюдаващите прокурори.

Има три вероятни метода за решение на делата по отношение на тях, разяснява Сарафов и уточни, че те са: да се държат на трупчета, да бъдат прекъснати или да бъде импортиран обвинителен акт.  Първият вид няма да се толерира, уточни и.ф. основен прокурор.

Главният прокурор би трябвало да бъде под надзор и отчетност, сподели той във връзка препоръчаните промени в Конституцията.

Всички видяхме до какво би довело един безотговорен основен прокурор. Този надзор би трябвало да се реализира от Висшия правосъден съвет, сподели Сарафов. Това може да се случва и през механизъм за следствие на основния прокурор, уточни той.

Ако се децентрализира прокуратурата и имаме изцяло независими 28 окръжни прокурори, които вземат своите решения, ще бъде неточност, която доста скоростно ще би трябвало да бъде поправена, а това не може да стане бързо с главния закон, сподели още Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад..

Практиката демонстрира, че би трябвало да има някой, който да разпорежда и инспекции и проверки, и да глоби дейности или бездействия на тези прокуратура, които излизат отвън естествените стандарти, уточни Сарафов.

Може би в никакъв случай не съм срещал такова единогласие и единодушие сред всички, които са против един план. Отдавна не съм виждал сходно единодушие сред две съсловни организации, конституционалисти и общественици, разяснява още Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР