Декларирането на домашно куче в общината е задължително според националното

...
Декларирането на домашно куче в общината е задължително според националното
Коментари Харесай

Общината: До 31 март е срокът за годишната такса за притежание на домашно куче

Декларирането на домашно куче в общината е наложително съгласно националното ни законодателство. В период до 31 март 2018 година притежателите би трябвало да заплатят годишната такса, която за Пловдив е 30.00 лв., напомнят от общинската дирекция " Екология и ръководство на отпадъците ".
Административната регистрация на всяко домашно куче се прави в региона по местоживеене против показване на документ за идентичност на притежателя и постоянно удостоверен ветеринарно-медицински паспорт с отразени в него идентификация /маркировка/ на животното и наложителните ветеринарно-медицински операции за интервала. 

Подробно написани процедури за регистрация и пререгистрация на домашно куче, за закриване на картон на към този момент записано куче, както и мостри на нужните документи /декларация и заявление/, са оповестени на електронната страница на Община Пловдив plovdiv.bg. 

Липсата на идентификация на домашното куче, сложена от ветеринарен доктор, се глоби от чиновници на Пловдивския общински инспекторат. Глобата за притежателя е от 50 до 200 лева

От дирекцията приканват притежателите на домашни кучета да почистват отпадъците след своя домакински любим, да ги разхождат свободно единствено на позволените и обозначени от общината места, както и да обезпечават надзор върху държанието на кучето на публични места. В противоположен случай санкцията за притежателя е 100 лева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР