ДЕКЛАРАЦИЯ​Уважаеми колеги, уважаеми съграждани,​Ние, членовете на групата общински съветници от

...
ДЕКЛАРАЦИЯ​Уважаеми колеги, уважаеми съграждани,​Ние, членовете на групата общински съветници от
Коментари Харесай

Декларация от името на групата общински съветници на ПП ГЕРБ-Русе

ДЕКЛАРАЦИЯ

​Уважаеми сътрудници, уважаеми съграждани,

​Ние, членовете на групата общински съветници от Политическа партия ГЕРБ-Русе, остро осъждаме погазването на Конституцията на Република България, на открития правов ред в страната, законността и разделянето на управляващите, които са гръбнакът на всяка Демокрация.

​През последната седмица сме очевидци на невиждано нарушение на фундаментални правила на Българската Конституция, на българското законодателство и на европейските демократични полезности.

​Извършените на 17 март арести на някогашния министър председател и сегашен водач на най-голямата опозиционна партия ГЕРБ Бойко Борисов, дружно с някогашния финансов министър Владислав Горанов и някогашния началник на държавната пресслужба, Севделина Арнаудова, които 24 часа по-късно бяха пуснати, безусловно взривихаполитическата сцена у нас. Те са сериозна индикация за целенасочена РЕПРЕСИЯ.Методите на работа на силовите структури, наложени от политическото управление ни връщат към мракобесните времена на комунизма. Нивата на престъпността гонят тези от 90-е години. И тази неустановеност от ден на ден се вижда от доста български жители.

​Историята не познава различен случай, в който министър председателят да привика в кабинета си проверяващи служители на реда, да се самопредлага за очевидец по следствие, в което той не е страна, само че пък е заинтригуван да се саморазправи с водача на опозицията. С какви пълномощия българският министър-председател управлява, разяснява и даже управлява дружно с политическия началник на Министерство на вътрешните работи обещано следствие?

​Уважаеми сътрудници, протичащото се сега е невиждан политически напън – противозаконен и в несъгласие на всевъзможни европейски полезности и правила. Въпросите, които към момента витаят в публичното пространство са: Не беше ли това спешен ПР на провалящото се държавно управление? Активно мероприятие или правораздаване? Какви по-дълбоки проблеми се пробват да прикрият ръководещите, измествайки фокуса на публичното внимание?

​Точната дума, характеризираща дейностите на ръководещите, е„ Произвол ”. Такова е всяко деяние, осъществено против български жител, в нарушаване на закона. И няма значение кой е този жител, тъй като когато това се трансформира в метод на действие на държания уред, никой не е в сигурност! Под опасност е върховенството на правото и правата освен на членове и симпатизанти на опозиционни политически партии, само че и на всеки човек, дръзнал свободно да изрази своята позиция, която е в контраст с тази на ръководещите.

​Остро осъждаме всяко деяние на политическа принуда и политически полицейски произвол.

Тъжно е, че на фона на трагичните тествания за Свободния свят и демокрацията страната ни през днешния ден наподобява жалка, объркана и неспособна да действа като правова страна от Европейски Съюз. И по този начин ще бъде, до момента в който е в плен на безвремието на подправената смяна.

От високата естрада на Общински съвет-Русе декларирам, че:

Нас не ни е боязън!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР