Декларацията, предложена от нашия еврокомисар по цифрова икономика Мария Габриел,

...
Декларацията, предложена от нашия еврокомисар по цифрова икономика Мария Габриел,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Нашата цел е намаляване цените на роуминга за Западните Балкани

Декларацията, препоръчана от нашия еврокомисар по цифрова стопанска система Мария Габриел, беше призната по време на историческата среща на върха сред водачите на страните членки на Европейския съюз и Западните Балкани. Това сподели тя в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Документът включва оферти за вложения в киберсигурността, дигитализацията на предприятията, както и понижаване на таксите за роуминг.

Роумингът няма по какъв начин да отпадне. В момента на присъединението си Западните Балкани също ще имат роуминг, както ние имаме от 15-и юни предходната година. Нашата цел е понижаване цените на роуминга, тъй като през днешния ден имаме шокиращи разлики, сподели еврокомисарят.

Затова с екипа ми от месеци водим договаряния с операторите и аз мога да развеселявам и жителите на Западните Балкани и нашите жители за това, че още това лято операторите ще предложат пакети данни за понижаване на цените, които ще бъдат в пъти по-евтини от сегашните. Това е първата стъпка, с която стартираме, добавя Мария Габриел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР