Декларация за дарение от страна на родителите на учениците в

...
Декларация за дарение от страна на родителите на учениците в
Коментари Харесай

Скандал! Нов рекет в училище: Даряваш или боядисваш

Декларация за подаяние от страна на родителите на учениците в столичното 54-то СУ "Св. Иван Рилски ", която им била предоставена за автограф, разгневи родители в обществената мрежа. Във документа, оповестен в група във Фейсбук, се показват няколко благоприятни условия за подкрепяне на школото, които включват както подаяние на книги за библиотеката, по този начин и осъществяване на физически труд, какъвто е нужен на учебното заведение и вероятен за родителя, като да вземем за пример боядисване. Сред другите благоприятни условия са подаяние на материали, които да се употребяват за учебното заведение, консумативи за медицинския кабинет, съдействие със средства за развиването на спорта в учебно заведение.
От родителите, попълващи декларацията, се желае да посочат по какъв начин тъкмо ще могат да подкрепят за развиването и поддръжката на школото, като би трябвало да изберат най-малко един вид.
След острата социална реакция от 54-то СУ разгласиха известие, с което показват, че въпросната декларация не е имала наложителен темперамент, както и че описаните в нея действия са прекъснати.
"Според мен изнудване е, в случай че ние желаеме тези пари преди да сме записали децата, а ние ги желаеме, когато те към този момент са наши възпитаници ", оправда се след експлоадирането на абсурда шефът на учебното заведение Соня Василева.
Образователният министър Красимир Вълчев разяснява, че сходни заявления не са редни, тъй като съдържат детайл на покана, а дарението към учебното заведение може да бъде единствено непринуден акт, без да има намек за някаква задължителност. Той добави, че е почнала инспекция в учебното заведение и не били събрани никакви пари.
Събирането на пари от учебните настоятелства е процедура и в други учебни заведения. Преди старта на образователната година просветителният министър изпрати писмо до школата, с което напомни, че събирането на средства за действия и материали, финансирани от страната не са разрешени.
Много учебни заведения в Пазарджик събират членски импорт за настоятелство от родителите на своите ученици, като парите се употребяват по разнообразни предопределения, написа "Монитор ". Таксите варират от 10 до 24 лева годишен членски импорт. В Пловдив и Добрич също желаят пари от родителите за принадлежности, поправки и защита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР