Декларация в подкрепа на членството ни в Шенген приеха в

...
Декларация в подкрепа на членството ни в Шенген приеха в
Коментари Харесай

С Гърция, Румъния и Хърватия: Приехме декларация в подкрепа на членството ни в Шенген

Декларация в поддръжка на участието ни в Шенген одобриха в Ню Йорк външните министри на България, Гърция, Румъния и Хърватия.

Снимка: Министерство на външните работи

Това се случи след срещата на равнище министри на външните работи, в която взе участие вицепремиерът и външен министър Мария Габриел в границите на 78-та сесия на  Общото заседание на Организация на обединените нации .

Външните министри на България, Гърция, Румъния и Хърватия одобриха декларация в поддръжка на участието ни в Шенген в Ню Йорк

В декларацията се акцентира, че присъединението на България, Хърватия и Румъния към Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще послужи на района на Югоизточна Европа за възстановяване на икономическата непоклатимост, капиталовия климат и стандарта на живот.

„ Срещата е знакова. Четирите страни сме членове на Европейски Съюз и НАТО, а това прави районното съдействие още по-значимо ”, разяснява вицепремиерът Мария Габриел.

Сред дискутираните тематики на четиристранната среща бяха самодейността „ Три морета ” и районната и икономическата съгласуваност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР