Декларация в подкрепа на членството ни в Шенген приеха в

...
Декларация в подкрепа на членството ни в Шенген приеха в
Коментари Харесай

Радев: Окуражавам премиера Денков да направи визита в Австрия

Декларация в поддръжка на участието ни в Шенген одобриха в Ню Йорк външните министри на България, Гърция, Румъния и Хърватия.

Това се случи след срещата на равнище министри на външните работи, в която взе участие вицепремиерът Мария Габриел в границите на 78-та сесия на  Общото заседание на Организация на обединените нации .

Днес е планувано изявление на президента

Темата Шенген беше съществена и при срещата на президента Румен Радев с австрийския му сътрудник Александър Ван дер Белен.

Радев разяснява, че страната ни би трябвало да работи интензивно, с цел да убеди Австрия и Нидерландия за унищожаване на ветото върху участието ни в шенгенското пространство. Държавният глава насочи остри рецензии към държавното управление.

Именно на механизма за инспекция се базира Нидерландия, когато предходната година ни спря

„ В момента няма политика или аз до момента не съм я видял. Въпросът не е единствено в контактите на високо политическо равнище. Трябва да се работи с икономическите среди, както аз отидох в Австрия с бизнес конгрес. Всички виждаме, че не е заслужено, България от дълго време трябваше да е член на шенгенското пространство. Затова насърчавам премиера Денков да направи аудиенция в Австрия допустимо най-скоро. Има способи, да предложения премиера Нехамер, по този начин както аз. Имаме постоянен разговор и с президента. Да бъде чут нашият глас – доста повече и по-силен. Това изисква систематични старания “, сподели Румен Радев. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР