Декларация с топ приоритетите си по време на европредседателството ни

...
Декларация с топ приоритетите си по време на европредседателството ни
Коментари Харесай

Българският бизнес с ТОП 5 на спешните приоритети за европредседателството

Декларация с топ целите си по време на европредседателството ни и ще връчи българският дребен и междинен бизнес на локалния и европейския политически хайлайф. Това ще стане  на „ Национален бизнес конгрес 2017 ” на 16 ноември.

Бизнес събитието на годината  ще събере на в хотел „ Хилтън ” представители на Европейска комисия, на Екологичен потенциал, на българското държавно управление, посланици, локални и европейски бизнес организации и търговски камари. Те ще дискутират на тематика: “Предизвикателствата и опциите пред бизнеса по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ”.

Домакин на форума е Сдружение за подкрепяне на дребния и междинния бизнес -  Обединени бизнес клубове (ОБК) със специалната подкрепа на “Изпълнителна организация за поощряване на дребни и междинни предприятия ” (ИАНМСП) и “Българска организация за вложения ” (БАИ) при Министерството на икономиката ”.

Конференцията ще бъде открита с приветствия от президента на Република България Румен Радев, от министъра на българското председателство на съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, както и от еврокомисаря по цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел.

Повече средства за нововъведения, за високи технологии и за цифровизация, подкрепяне достъпа до пазари, до различно финансиране и до квалифицирана работна ръка, както и разпространение на европрограмите за финансиране, ръководени непосредствено от Европейска комисия - това са единствено част от целите на бизнеса у нас, за които той ще упорства да се вземат незабавни ограничения по време българското домакинство на Европа. Освен тях бизнесът ще предложи и промени в българското законодателство, свързани с програмата на Европейска комисия - Second chance. 

„ Направихме допитване до членовете на ОБК, които са близо 2000, за това кои са най-неотложните проблеми за предприемачеството – те желаят и облекчение на административната тежест, работещо електронно държавно управление, както и регламентиране активността на правосъдните реализатори. Обединихме се и към Създаване на Бяла книга на дребния и междинния бизнес у нас. Вярваме, че гласът на бизнеса ще бъде чут ”, съобщи ръководителят на ОБК Веселин Халачев.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР