Декларация, прочетена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, предизвика скандал

...
Декларация, прочетена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, предизвика скандал
Коментари Харесай

Декларация на ДПС предизвика скандал в парламента

Декларация, прочетена от ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, провокира скандал в Народното събрание. В документа се жигосва решението на Общинския съвет в Стара Загора, с което се преименуват 800 местности.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева лиши думата на Карадайъ поради приключване на времето.

"Призоваваме всички държавни органи и институции да осъдят всеки сходен акт, който основава предпоставки за напрежение или неустановеност, подкопава доверието и е провокация за националната сигурност. Нека търсим способи за запазване на културното завещание, което е значимо за нашата еднаквост и идентичността на всяка персона ", прочете водачът на Движение за права и свободи.

"Вече прескочихте една минута. Благодаря ви господин Карадайъ ", сподели Караянчева преди да спре звука.

Последваха недоволни възгласи и крясъци "Оставка ".

В коментар на декларацията на Движение за права и свободи депутатът от "Обединени патриоти " професор Станислав Станилов уточни, че българският етнически модел не е фиктивен от почетния ръководител на придвижването Ахмед Доган

"Българският етнически модел беше основан от българския народ след Освобождението и в случай че това не е правилно, в България няма да има турци, а то има и то прекалено много. Българският етнически модел разреши на тези турци да останат и спокойно да живеят с всички българи, което те в този момент не желаят да го вършат ",каза Станислав Станилов.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи репликира:

"Искам да ви запитам: Там, където има други болшинства в общинските препоръки, по какъв начин ще им попречите, в случай че те решат да отговорят на това с това, давате ли си сметка, аз да ви запитам като етнически българин и като християнин. Там дали си давате сметка за това. Дали си давате сметка, че през тези 20 години има отвод от реваншизъм, от една същински патриотична част от българското население. Когато говорите тук за разнообразието по българската земя, че има многообразие от религии, многообразие от етноси, многообразие от имена, в случай че не си давате сметка, вие не сте патриоти ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР