Декларация от името на ПГ на БСП за България Въпреки

...
Декларация от името на ПГ на БСП за България Въпреки
Коментари Харесай

Иван Иванов за Ботевград: Ръководството на МВР е абдикирало от своите ангажименти

Декларация от името на ПГ на Българска социалистическа партия за България

Въпреки че през днешния ден чакахме тук да се появи вътрешният министър, защото това е лицето, което носи отговорността за работата на Министерството на вътрешните работи, се яви основният секретар и въпреки всичко получихме частична информация. За страдание, тази частична информация, не носи това задоволство, което чакат българските жители - че техният живот, сигурност и здраве са обезпечени.

Снощи бяхме очевидци на един извънредно тежък случай, престрелка в центъра на Ботевград сред две въоръжени лица, едното от които не се е отклонило, а е избягало от Централния софийски затвор- въоръжено след пукотевица, гонено от чистачката. Явно в Ботевград не е имало чистачка, с цел да ги спре нощес да се избият. Единствено шансът е избавил поданици на Ботевград да не загинат в тази престрелка, тъй като тук чухме, че е имало три огнестрелни оръжия. Съжалявам, че господин Маринов не беше задоволително обстоен, само че най-малко от медиите научаваме, че се тършуват жилищни здания, в които не се знае какво търсят, а в медиите излиза информация за налични взривни субстанции.

Всичко това може да докара до един безапелационен извод - управлението на Министерство на вътрешните работи, явно, е абдикирало от своите задължения. Българските жители, към днешна дата, не се усещат сигурни. Българските жители не могат да се разхождат по улиците във вечерните часове. Следват разстрел след разстрел.
Това значи, че хората са взели закона в свои ръце.

Това значи, че те не усещат поддръжката на страната, не усещат отбраната на Министерство на вътрешните работи, на която имат право по Конституция. Вместо това, тук се оферират закони, в които компетенциите на Министерство на вътрешните работи да бъдат трансферирани на частни компании, на общински звена, на кого ли не. Днес разбрахме, че ще вкарваме в пандиза хора които носят мрежи, дребни мрежички, в които си ловят рибки, само че основното, нарушителите които бягат от пандиза, които убиват хора, се разхождат на независимост и никой не знае къде е другият нарушител, избягал от пандиза дружно с него. Както би трябвало да се случи? Да стане следващата престрелка като в каубойски уестърн ли и да загинат почтени жители? Това ли би трябвало да стане?

Тази наша декларация е зов към МВР- да работи и жителите да усетят че имаме страна, че имаме закони, които се съблюдават и би трябвало всеки един български жител да усеща поддръжката на страната за себе си, а не да се усеща заплашен във всеки един момент- дали някой избягал пандизчия няма да извади оръжие с изтрити номера и да го простреля до момента в който се движи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР