Декларация от името на ПГ на „БСП за България Какво

...
Декларация от името на ПГ на „БСП за България Какво
Коментари Харесай

Нинова към българите: Всички милеещи за правова държава и политика за човека- да се обединим

Декларация от името на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България "

Какво се случи в последните седмици в българския политически живот- четири неща, които бихме събрали в една дума - замяна.

Уважаеми български жители,

Вие бяхте използвани в политическата игра на Бойко Борисов. Първата замяна - вашето заслужено искане за понижава не на партийните дотации беше използвано и сменено с опит да се узакони пазаруването на политици и цели партии от олигарси посредством частно финансиране на партиите. Не че и в този момент това не се случва, само че в този момент това е закононарушение и го има в Наказателния кодекс. Внесените оферти щяха да избелят това закононарушение и да го създадат законно. Това е следващият опит на ръководещите да трансфорат корупцията в законна.

Втората замяна - формалното ръководещо болшинство беше сменено от скритото - обединението ГЕРБ и Оперативна програма не ръководи страната. Управляват Движение за права и свободи и ГЕРБ.

Трета замяна - същинските въпроси за вашия живот бяха сменени от процедури. Процедурата победи бедността и неравенствата. Предложенията на Българска социалистическа партия за данъчни облекчения за млади работещи фамилии, за преизчисляване на всички пенсии, понижаване на Данък добавена стойност на храни и медикаменти не бяха позволени даже и за разискване с процедурни хватки. По-важно е за какво не бяха. Защото не са значими за ГЕРБ. Бедността и неравенствата, демографската злополука не са проблем за тях.

И до момента в който ви хвърляха прахуляк в очите, че ще понижат дотацията на 1 лева, желание, което в никакъв случай не са имали откровено, ЧЕЗ беше продадена на втората Гинка. От първи юли ще се усилят цените на ток и вода. А при сякаш голям остатък в бюджета, Министерството на финансите взема нов дълг от 400 млн. лева, които ще плащаме всички в идващите 20 години.

Подменена беше за следващ път парламентарната република и правовата страна с еднолична властническа власт на един човек - Бойко Методиев Борисов. Ето по какъв начин - без съглашение даже с съдружните си сътрудници, с които ръководи - Обединени патриоти, без разискване в парламентарната група на ГЕРБ, пристигна в Народното събрание и разпореди 1 лева дотация, гръмко и с фанфари, и през днешния ден го отдръпна тихичко с опрощение - нямало отчет от комисията. По същия метод, от медии от Брюксел, разбрахме, че страната ще вземе нов заем от 400 млн. лева, без пояснения защо, за какъв период, при какви условия, без разискване с обществото и Народното събрание, където му е мястото. Това е подмяната. Хубавото е, че ние - „ Българска социалистическа партия за България ", като най-голямата съпротива, вие - гражданските структури, омбудсманът на републиката, президентът, реагирахме на тази политика на подмяната. Докато има подобен отпор, има вяра, че ще спрем безконтролната власт, която си играе с живота на хората, само, с цел да оцелее самата власт. Нека всички милеещи за правова страна и правдивост, естествен живот и политика за човека- да се обединим, без значение от това какви постове заемаме в партиите или в страната, без значение от това какви позиции имаме в обществото. Да се обединим и да продължим. Вярвам, че ще успеем.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР