Декларация от името на ПГ на БСП за БългарияИскам да

...
Декларация от името на ПГ на БСП за БългарияИскам да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Правителството получи в един ден два шамара

Декларация от името на ПГ на " Българска социалистическа партия за България "
Искам да слага на вашето внимание въпроса за страната, който мисля, че вие комфортно ще се опитате да премълчите. Поставям го пред вас, пред държавното управление, пред премиера и пред българския народ. Поставям на вашето внимание 3 думи- паника, замяна и отговорност.
Тревога от обстоятелството, че през вчерашния ден държавното управление на Борисов, само че посредством него и България, получи два доста звучни европейски шамара. Холандският външен министър съобщи, че не ни желаят в Шенген поради корупция- непосредствено и намерено. Каза, че министър председателят му показвал фотоси от оградата. Европа не има вяра на фотоси и споделя: " Заради корупцията на вашето държавно управление не ви желаеме в Шенген ". По същото време излезе и европейският отчет - Европейски учебен срок 2019г. Тук слагам на вниманието ви втората дума - замяна. Ето по какъв начин. Това е най-тежкият отчет, който България е получавала откогато сме член на ЕС- тежък, изчерпателен и сериозен по всички браншове от живота на България. Къде е подмяната? Борисов твърди: " Бизнес средата в България е една от най-хубавите в Европа ". Европейският отчет споделя: " Бизнес средата в България е слаба. Корупцията гони вложенията. " По тематиката обучение Борисов твърди: " За обучение даваме пари без да се замисляме ". Европа установи: " България не влага в образованието си, изключително начално и приблизително и резултатите са ниски ". По опазването на здравето Борисов се хвали: " Даваме от ден на ден и повече пари за опазване на здравето и то се усъвършенства ". Европа прави оценка: " Българите имат стеснен достъп до опазване на здравето, няма лекари, няма медицински сестри. Преките заплащания от пациентите са най-високи в Европа. " За битката с контрабандата, огромната горделивост на Борисов, за която той споделя: " Почти я няма. Справихме се с контрабандата и я занулихме ". Европа обаче вижда, че не се събират налози, акцизи и има противозаконна търговия с горива в България. По тематиката за вложенията Борисов твърди: " Откриваме всеки ден фабрики, дори по два дневно и вложенията порастват ". Някои ги е откривал преди 2 години и сега- отново. Европа установи: " Корупцията, регулаторните режими, незадоволителната работна ръка са спънка пред вложителите, които напущат България ".
Да си дойдем на думата и за околните до властта компании, за които Българска социалистическа партия доста приказва в последните години. Вижте по какъв начин ги прави оценка Брюксел: " Честото потребление на директно възлагане на публични поръчки и огромният брой единични предложения са опасност за прозрачността и успеваемостта на системата за публичните поръчки ".
Стигам и до най-болезнения въпрос за нас, уповавам се и за вас - приходи и неравноправие. Европа споделя, че процентът на беднотия и обществено изключване в България е 32,8%, доста над междинното ниво за Европейски Съюз. Как дава отговор нашият виновен към тази тематика министър председател - `Българите забогатяха и потеглиха на почивки, по тази причина са в Гърция ". Неравенствата- Европа: " Доходите на най-богатите в България 20%, са 7,7 пъти по високи от тези на най-бедите 20%. Това е измежду най-високите нива в Европейски Съюз ". Вместо паника по този въпрос, нашият министър председател дава отговор: " Социалистите желаят да взимат от богатите и да дават на бедните ". Най-голямата му горделивост - пътищата, в които потънаха милиони, от които се откраднаха доста, е оценена от Европа по този начин: " Обхватът и качеството на пътната инфраструктура в България остават под междинното на Европейски Съюз ".
За отговорността- нашата, на " Българска социалистическа партия за България ", като съпротива, е да назоваваме тези проблеми, да ги подлагаме на критика и да предлагаме опция. Свършихме ли си работата? От години назоваваме проблемите и какво получихме от другата страна: " Социалистите сеят ненавист и ненавист ", " Те са хора, които готвят държавен прелом ", " Те желаят събаряне на законното държавно управление ". Предложихме ли алтернатива- предлагахме и тук от трибуната, и в нашата стратегия за развиване на България. Ние сме си свършили работата. Къде е вашата отговорност?
Борисов и през днешния ден не откри кураж да премине през тази врата и да застане пред нас. Тези неща щях да му ги кажа в очите и да желаеме отговори.
Уважаеми господин Борисов,
Защо за 10 години ръководство на България докарахте страната до това положение. Това не е оценка единствено на българските социалисти, а на вашите сътрудници в Европа. Защо 10 години не признахте грешките си? Защо 10 години не приехте алтернативата? Накъде водите България?
Продължаваме по оценките на Европа да бъдем най-бедната, най-корумпираната, без достъп до опазване на здравето, с некачествено обучение и инфраструктура страна. Искаме отговори и политическа отговорност от това държавно управление и това болшинство. Вие знаете по какъв начин се носи тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР