Декларация на парламентарната група на Възраждане, прочетена вчера от парламентарната

...
Декларация на парламентарната група на Възраждане, прочетена вчера от парламентарната
Коментари Харесай

Костадинов: Разпитите на деца в Битоля - срам и позор за всички които гласуваха вдигането на ветото

Декларация на парламентарната група на „ Възраждане ", прочетена през вчерашния ден от парламентарната естрада от Костадин Костаднов

Вчера в пленарната зала бяха четени две заявления – от парламентарните групи на „ Продължаваме Промяната " и ГЕРБ. И двете заявления бяха отдадени на годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. В тях с доста огромен възторг се обясняваше по какъв начин ние би трябвало да пазим делото на илинденци, тъй като тази година се навършват тъкмо 120 години от Илинденското въстание, което съставлява най-голямото национално-освободително въстание, което българският народ организира против Османската империя за избавление на българите в Македония и Тракия.

Интересното беше обаче, че доста малко хора схванаха, че сега, в който се четяха тези лицемерни – тежко лицемерни заявления, споделям лицемерни, тъй като хората, които ги четяха са представители на политически сили, които предходната година бяха главните основатели за повдигането на ветото над преговорния развой с Македония, вследствие на което през вчерашния ден се случи следното:

По категорично предписание на министъра на вътрешните работи на Македония Оливер Спасовски стартира развой против 32 деца и като споделям деца имам поради малолетни деца под 14 години. Деца, които от през вчерашния ден са в развой на разпити в прокуратурата, в полицията, от тайните служби в Македония. Каква е виновността на тези деца от Македония, съответно от Битоля? Те са част от едно детско креативно учебно заведение „ Св.св. Кирил и Методий " в Битоля и са взели участие в едни план, наименуван „ Малък Битолски Монмартър ".

В рамките на този план тези деца от Македония идват в България предходната седмица и вземат участие в най-различни мероприятия. При едно от мероприятията си те се срещат с български политици и това съгласно Оливер Спасовски – министър на вътрешните работи, е съображение те да бъдат разпитвани, тъй като са правили политическа активност.

Уважаеми сънародници, в действителност е тежко лицемерно в тази зала да се четат заявления от хора, които са отговорни за това, че сега в Македония Министерството на вътрешните работи по персонално предписание на министъра на вътрешните работи организира репресии по отношение на деца. Тези репресии по отношение на деца в действителност надалеч не са изолирано събитие, тъй като там побоищата на децата на българите, които се изявяват като такива, и като водачи на българската общественост, за жалост, са банална процедура.

През последните години има доста такива случаи, изключително зачестиха от предходната година насам, когато беше гласувано повдигането на ветото. На процедура това, което се случи, е, че България насърчи тогава всички антибългарски дейности. Припомням – пукотевица против българския клуб в Охрид, побой на неговия заместник-председател Християн Пендиков, побой на ръководителя на българското сдружение на българите мохамедани в Македония – Бекир Кадриевски, единствено преди месец изгаряне или по-скоро опит за изгаряне на българския клуб в Битоля, опит да се поругае българското знаме в Битоля, изгаряне на български флагове, побоища на българи, пребивания на деца в учебно заведение единствено поради това, че са деца на изявени македонци с българско съзнание, а от през вчерашния ден насам, и разпити на деца.

Министърът на вътрешните работи на Македония, който организира тази репресивна акция, не е инцидентен човек. Само преди няколко месеца по негово персонално предписание, до момента в който беше на посещаване в Македония българският министър на вътрешните работи Демерджиев, бяха пребити няколко индивида български жители на границата, бяха задържани на македонско-българската граница при Гюешево непозволено, бяха им откраднати телефоните, апропо, бяха наказани и по-късно се наложи да платят и една санкция, която беше дадена на ръка, дори нямат и формален документ за това, а по-късно получиха и черни печати.

Не стига, че ги пребиха на границата, не стига, че ги осъдиха нелегално, не стига, че им откраднаха телефоните, а най-после даже им биха и черни печати. Един от тези пребити хора по това време беше лидерът на българската делегация към Парламентарната Асамблея за процеса на съдействие в Югоизточна Европа – Ангел Георгиев. Той е тук – беше пребит, телефонът му беше откраднат, и към момента е с черен щемпел. Това стана категорично по гледище и по експлицитна заповед на министъра на вътрешните работи на Македония – Оливер Спасовски, и то беше направено неслучайно. Македонците знаеха кого бият, а също по този начин беше направено в миг, в който тъкмо тогава, на 4 февруари, имаше публична българска делегация, водена от министъра на вътрешните работи, апропо, се оказа, че съгласно министъра на вътрешните работи на Македония имали проблем с генераторите и на всичко от горната страна се разпоредихме да се изпратят генератори от България към Македония. За да е цялостна гаврата с нас българите, на същия този ден бяха арестувани още няколко делегации, единствено че този път от български сдружения в Македония, единствено и единствено да не могат да отидат да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в църквата „ Свети Спас " в Скопие.

Всичко това, което се случва в Македония, се случва с помощта на обстоятелството, че предходната година няколко политически сили в този парламент, тогавашният в действителност, направиха национално изменничество. Ние ги предупредихме, че те ще извършат национално изменничество, казахме им какво ще следва, казахме им, че ще има репресии, казахме им, че ще има и убити хора даже, популярност Богу, единствено последното към този момент не се е случило и да се молим на Господ да не се случи, тъй като Християн Пендиков се размина на косъм със гибелта.

Това, което през вчерашния ден се случи, в действителност минава всевъзможни граници. Разпити на деца в Македония е имало и преди, уважаеми сънародници, единствено че тези разпити са били във времето, когато Македония беше част от Социалистическа федеративна република Югославия, по времето на комунистическия режим до 1989 година Имало е вкарвани в пандиза деца в това число, и това не е казус. Сега това, което се случва в една страна, която, забележете, е наша съюзничка – тя ни е съюзничка в НАТО, а в същото време желае да ни стане и още по-голям съдружник, искайки да влезе в Европейския съюз, нарушавайки безусловно всички правила и правила за държание не по отношение на нас българите, и по отношение на българските жители в Македония, по отношение на личните си жители, тъй като една огромна част от българите в Македония нямат българско поданство, това не ги прави по-малко българи обаче от нас.

Ето за какво ние от „ Възраждане " настояваме Министерството на външните работи да излезе с неоправдателна декларация за това, което се случва, да бъде подложен незабавно въпросът пред нашите по този начин наречени сътрудници на най-високо равнище. Още предходната година, когато за първи път се случи това нещо, поискахме да бъде призован Съвета на външните министри на Европейския съюз и естествено не се случи, тъй като има една доста елементарна причина за това – България няма суверенитет, ние не сме независима страна. Няма по какъв начин някой от нас да изиска нещо сходно да се случи заради една доста елементарна причина – нашите ръководещи нямат самочувствието, те не са хора със независимо мнение, те чакат някой различен да го свърши вместо тях, единствено че в случай че ние не си защитим интереса, няма кой различен да го свърши, както постоянно е било до момента, за жалост.

Ако България не реагира, тези случаи ще не престават, тъй като там в действителност се цели да се насади боязън – боязън от всеки един контакт с България, боязън даже и от това деца да идват в България, с цел да рисуват на асфалта с тебешир, дружно със свои сънародници от България. Всичко това нещо се случваше през вчерашния ден сега, в който от тази естрада се четяха заявления за Илинденското въстание – 120 години по-късно, позор и срам! 

Срам и срам за ПП-ДБ, позор и срам за ГЕРБ, позор и срам за всички останали, които предходната година гласоподаваха повдигането на ветото. Това е най-малкото, което би трябвало да се случи с тези хора, те няма по какъв начин да се срамят, тъй като за тях позорът е част, както се споделя, от политическия бизнес. Те от това се хранят, трансформирали са измяната в трапеза, от която се хранят с мазни пръсти.

Ако България и този път не реагира на това предизвикателство, отправено към нас, идващият път в действителност ще има убити хора, тъй като знакът, който даваме ние към тази страна, е следният: бийте българите, тормозете ги, репресирайте ги, вкарайте ги в режим на апартейд, убивайте ги, това не е проблем за България.

За България щеше да е проблем, в случай че беше станало нещо с някой украински по този начин наименуван емигрант. За Министерството на външните работи е проблем, в случай че излезе някакъв колаж с някогашен Министър на външните работи. Това е мотив незабавно да се задействат, тъй като карикатурата е доста съществено закононарушение, а също по този начин това е доста сериозен мотив за деяние от страна на посланиците на европейските страни в България – те също незабавно осъждат карикатури, само че нито един от тях не видях, нито един от тези лицемерни представители на лицемерния Европейски съюз, да излезе с остра декларация, осъждаща обстоятелството, че се разпитват деца в полицията и прокуратурата – разбирате ли, деца под 14 години.

Когато  бяха пребити българите на границата, защото нямаше настоящ парламент, ние от „ Възраждане " взехме решение да се обърнем към всички членки на Европейския съюз и НАТО и да желаяме от тях ясна и безапелационна позиция в поддръжка на своята съюзничка България, тъй като където бият един българин, би трябвало да се намесят нашите съдружници. Изпратихме публични предложения до всички членки на Европейския съюз и НАТО в България, дадоха отговор ни единствено две страни – Словакия и Румъния, никой различен. Това съдружници ли са? Кого пазят те в действителност? Можем ли да чакаме от някои от тези страни помощ за нас? Естествено, че не.

Достатъчно ясно е за всеки един и за слепците в нашата страна и ето за какво настроението в България е срещу Европейския съюз и срещу НАТО, тъй като всички ние виждаме, че това са институции, които на процедура изсмукват България и ни употребяват само като придатък – суровинен, териториален, демографски и неотдавна плацдарм, само че нищо друго.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР