Декларации в подкрепа на депутата и областен координатор на ГЕРБ

...
Декларации в подкрепа на депутата и областен координатор на ГЕРБ
Коментари Харесай

Дирижиран герберски вой Дeлян Добрев да бъде спасен след Хасково гейт! Пепи Москов води колоната!

Декларации в поддръжка на депутата и регионален координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев безусловно "заваляха ", откакто той самият разгласи, че подава оставки от всички постове поради свадите в общината, почнали със сваленото доверие от локалната партийна конструкция от кмета на града Добри Беливанов.

Добрев разгласи, че напуща Народното събрание и позициите си в ГЕРБ тази заран и към този момент е приказвал с премиера и водач на ръководещите Бойко Борисов.

Резултатът - всеобщи апели към Изпълнителната комисия на ГЕРБ и Борисов да не одобряват оставките на депутата от Хасково. Повечето - публикувани от пресцентъра на партията. Зад Добрев застана структурата на ГЕРБ в София. Декларацията стартира с откъс:

"Единственото нещо, от което се нуждае злото, с цел да победи, е положителните хора да не вършат нищо. (Едмънд Бърк)

"За нас е омерзително, че един добър и заслужен човек, беше заставен да се отдръпна от политиката посредством клюки и откровени операции. Не подлагаме под подозрение, че Делян ще завоюва правосъдните борби за истината, които му предстоят. Не подлагаме под подозрение и неговата непорочност. Но за нас е неприемливо да останем безучастни по отношение на следващия опит за оклеветяване на един чист човек от страна на “другарите” от Българска социалистическа партия. ", написа още в апела, гарниран с персонално послание съм избраника да размишления и да остане, написа КлубZ.

Декларация пристигна и от ГЕРБ-Жени:

"Оставката може да бъде морално-етически акт, единствено когато жертвайки себе си запазваш по-голямото, организацията, партията. Тази оставка не е такава, тъй като умните, интелигентните и почтени хора са полезност и благосъстояние за партията. Без Делян няма да бъдем по-силна и значима конструкция, а в противен случай, ще загубим част от профила си, тъй като познаваме генезиса на тематиката и знаем, че вклиненият извън проблем напрегна връзките в организацията ни. Оставката на Добрев ще обслужи злокобния, низък, таен проект на Българска социалистическа партия да ни "отстрелват " един по един и ще налее вода в мелницата на занимаващите се с подривна активност леви партийни хакери. Вече знаем, че когато от Българска социалистическа партия заговорят се намаляват интелекта и демокрацията в цялото общество! "

Оттам пък употребяват откъс от Бертран Ръсел, упрекват Българска социалистическа партия и Добри Беливанов за случилото се и зоват управлението на партията да не приема оставката на Делян Добрев.

Последва и поддръжка за депутата от Хасково от структурата и сътрудниците му от Разград, също публикувана от централата на ГЕРБ, както и от народни представители, след които Тома Биков и ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев.

След това пристигнаха още заявления от партийни структури - от младежите в ГЕРБ, от Кърджали и ГЕРБ-Ловеч. В тези реакции се съдържа и апел освен оставката на Добрев да не бъде одобрявана, а и кметът Беливанов да подаде своята. Делян Добрев получи поддръжка още от ГЕРБ в Бургас, в Перник, Велико Търново, София област, Варна, Русе, Пазарджик и други

Във фейсбук се роди и специфична група "Заставам зад Делян Добрев и не одобрявам неговата оставка!!! "

В обществената мрежа реагираха и "стари " фрагменти на ГЕРБ като някогашния вицепремиер Симеон Дянков, който написа:

"Жалко. Делян е от дребното които се опълчиха на влизането на модела КОЙ в енергетиката. Особено когато далаверата Южен поток изглеждаше неизбежна. "

Реагира и някогашният здравен министър от Реформаторския блок Петър Москов, който си разреши даже намек за рецензия към Бойко Борисов по случая "Добрев " и в духа на декларациите, пристигнали от ГЕРБ, упрекна Българска социалистическа партия за протичащото се:

"Да оставиш алената пропагандна машина да се изживява като победител е закононарушение по отношение на смисъла. За един министър-председател приказвам. И причини, че това е жестока игра, че има тактически жертви и по този начин се охраняват по-важни цели са невалидни. Ако дадеш на отровата самочуствието, че може да се популяризира гладко, тя го прави. И всичко става отровно. Казвам го като човек, против който тази машина водеше неспирна акция. "

Москов декларира още, че на "менторите на госпожицата " (вероятно визирайки депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева, която упрекна Добрев в шуробаджанащина - б.р. ") казусът им е, "че Делян спря АЕЦ "Белене ".

"Непростимо, нали. Айде в този момент по-късно показно да забележим други искащи да рият обори и да разбутват алените далавери. Но това което пиша е маргинално и не трябва да пречи на битката с мафията. Хайде всички дружно: Долу мафията! Айде бе и Корнелия ще пристигна, Сергей няма да може щото е за рубежом, само че духом е с нас ", приключва Москов.

Преди ден кметът на Хасково Добри Беливанов разгласи, че не се дистанцира от ГЕРБ, които го издигнаха за кмет на града, а персонално от Делян Добрев. Днес от ГЕРБ-Хасково освен застанаха зад Добрев, само че и настояха към този момент за оставката на кмета.

Пред "Дарик " обаче той съобщи, че няма желание да се отдръпва от поста, на който са го избрали жителите на Хасково, изясни, че към този момент е дал отговор на рецензиите на партията за метода на работа в общината и разгласи протичащото се за "вътрешнопартийни проблеми ", припомняйки, че още е част от ГЕРБ.

Кметът на Хасково: Не се дистанцирам от ГЕРБ, а от Делян Добрев (ПИСМО)

Премиерът Бойко Борисов пък персонално е обект на апели да не приема оставката на Добрев във фейсбук. Десетки Борисови симпатизанти го приканват да не приема отдръпването на депутата от Хасково, с най-разнообразни претекстове. Потребителки на обществената мрежа даже признават, че са се разплакали като чули, че Добрев хвърля оставки.

Според други информации, става известно, че целият този развой се дирижира персонално то Цветан Цветанов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР