Декларации от цялата страна срещу продължаването на участието на БСП

...
Декларации от цялата страна срещу продължаването на участието на БСП
Коментари Харесай

БСП в страната вдигна жълт картон на Нинова и коалицията

Декларации от цялата страна против продължаването на присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководещата коалиция заваляха от началото на седмицата против управлението на " Позитано " 20, а повода за тях се корени в отношението по отношение на съветската инвазия над Украйна и позицията на кабинета " анти Кремъл ". В понеделник вечерта, да вземем за пример, втората по величина конструкция на алените в страната - регионалният съвет в Пловдив, непосредствено уточни " жълт " картон на Корнелия Нинова поради неналичието й на позиция и глас против, както пишат социалистите, желанията България да бъде въвлечена във военни дейности против Русия. От декларацията, призната с болшинство, въпреки и без подписа на шефа на Общински съвет в Града под тепетата Емил Караиванов (сочен за непосредствен до Нинова - б.р.), излиза наяве, че бесепарите по места били за мир, до момента в който кабинетът излъчвал антируски послания.

По информация на Lupa.bg сходни отзиви се канят да входират на " Позитано " и от Градския съвет на Българска социалистическа партия в Пловдив, където пък множеството определени делегати са по-скоро от страната на отстранения от партията предприемач Георги Гергов, в сравнение с да гравитират към председателката. Самият Гергов, въпреки да не е част от съвета, е почетен консул на Русия в Пловдив.

Иначе социалистите в региона ругаят Нинова освен поради неуверените отзиви във връзка с Москва, само че и поради несъблюдение на заложените при договарянията за кабинета соцприоритети в сегашното ръководство.

" При реализирането на кадровата политика на партията отсъстват каквито и да било правила и методичност. На регионално равнище даже членовете на Областния съвет не са осведомени за кадровата работа на партията, а по какъв начин и къде се взимат съответните решения е неразбираемо ", ядосват се още те. И скачат против " Позитано " и поради липса на импортирани законопроекти нито от парламентарната група на левицата, нито от страна на Министерски съвет в лицето на четиримата соцминистри.

" Загрижени сме и за това, което се случва в партийните структури в региона. Все повече организации са изправени на границата на своето битие или пък с компликация съумяват да действат съответно на обстановката. Ръководството на Областния съвет по този начин и не откри време да се запознае с общинските управления.

Същевременно, не се употребяват съответно и членовете на Националния съвет, като те даже не са разпределени по общини, за които да дават отговор и не се канят на съвещанията на Председателския съвет ", пишат още пловдивчани.

И предизвестяват, че при предварителни парламентарни избори, Българска социалистическа партия е на ръба за посланичество в Народно събрание съгласно последните социологически изследвания.

Те упорстват да се извърши незабавен политически разбор за присъединяване на партията във властта по този начин, че да бъдат ясно декларирани позициите й по отношение на войната. " Мирът постоянно е бил социалистическа полезност и ние би трябвало уверено да се противопоставим на всички опити за милитаризация на България и въвличането ѝ в спора ", прецизират критиците на Нинова.

Освен това желаят всички депутати от групата да гласоподават изрично " срещу " всички оферти за изпращането на военна помощ за Киев и " за въвеждане в България на непознати въоръжени сили. Приемането на сходни би трябвало незабавно да бъде последвано от овакантяване на обединението ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР