Декември почти е тук и няма как да не сме

...
Декември почти е тук и няма как да не сме
Коментари Харесай

Коледа по кралски - как украсиха замъка Уиндзор

Декември съвсем е тук и няма по какъв начин да не сме почнали да планираме, или най-малко въображаемо да се настройваме, за коледните празници. И до момента в който елементарни хора като нас възнамеряват дарове и пътувания, в кралските дворци тече трескава подготовка.
 Кейт Мидълтън, коледни песни в Уестминстърското абатство и доказания концерт за Коледа
Изненадата на Кейт Мидълтън за Коледа

Принцесата на Уелс е в празнично въодушевление

Замъкът Уиндзор се оказва отличник, тъй като към този момент е подготвен за Коледа - на 24 ноември, тъкмо месец преди Бъдни вечер, празничната му декорация е приключена. Тя стартира още от портите му, декорирани с коледни венци и гирлянди по фенерите в парка.

Централното стълбище, което води към кралските жилища, също е обточено по перилата си с гирлянди със светещи лампички. Безспорно най-впечатляваща е тронната зала, където се намира и най-голямото коледно дърво в Уиндзор - шестметрова елха, отгледана в парка край замъка.

Както тя, по този начин и доста от останалите украшения са в присъщия виолетов цвят, с който беше маркиран Платиненият празник на кралица Елизабет тази година. Коледата на 2022 година ще бъде първата с нов крал за Англия от 1952 година насам.

Коледната украса в Уиндзор ще остане до 2 януари 2023 година, като замъкът е отворен за визити в това време съгласно нормалния си график. Особено подобаващи дни за аудиенция там са 8, 9 и 12 декември, когато край огромната елха ще има и реализатори на коледни песни.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР