Декември е един от двата месеца, в които може да

...
Декември е един от двата месеца, в които може да
Коментари Харесай

През декември можете да изберете нов личен лекар

Декември е един от двата месеца, в които може да извършите избор за нов персонален доктор и да промените остарелия. Новият ще може да ви лекува от датата на сключване на формуляра за избор, сподели за предаването " Хоризонт до обед " Петя Сотирова – шеф отдел " Информационен център " в НЗОК. Самите формуляри могат да се вземат по няколко метода, само че най-удобният е от уеб страницата на Здравната каса. Хората могат да сменят персоналния си доктор и през юни, напомни Сотирова:

„ За да направи избор, лицето би трябвало да отиде при новоизбрания доктор със своята здравноосигурителна брошура и формуляр за непрекъснат избор на персонален доктор. Формулярът може да бъде закупен от книжарница за медицински формуляри, а може да бъде свален и от уеб страницата на Здравната каса ".

Проверка на „ Хоризонт “ откри, че в част от книжарниците не знаят от кое място се вземат формулярите за персонален доктор, а също и по какъв ред могат да ги продават. Повечето търговци обясниха, че са чували, че подобен формуляр има единствено в 22-ри ДКЦ.

Внимавайте по кое време и какъв брой пъти сменяте персоналния си доктор в един от законовите месеци. Не е належащо да се уведомява нито лекарят, който сменяте, нито РЗОК, изясни Сотирова. Тя посочи, че формулярите могат да бъдат три вида съгласно избора на пациента.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР