Декември 2023 г. остава целевата дата за присъединяване на България

...
Декември 2023 г. остава целевата дата за присъединяване на България
Коментари Харесай

Акад. Денков: Декември 2023 г. остава целевата дата за присъединяване на България към Шенген

" Декември 2023 година остава целевата дата за присъединение на България към Шенген ". Това заяви министър председателят учен Николай Денков на брифинг в Министерския съвет след срещата си с българския еврокомисар Илиана Иванова. Това е първото публично посещаване на Иванова у нас след встъпването й в служба като член на Европейската комисия. На взаимния брифинг бяха наранени и тематиките за забавянията по Плана за възобновяване и резистентност и самодейността на Европейската комисия за 100 районни иновационни долини.

" Чрез самодейността на Европейската комисия за 100 районни иновационни долини, България може да навакса част от изоставането си от страните от Централна и Източна Европа и по-развиващите се страни в границите на Европейския съюз ", сподели българският еврокомисар Илиана Иванова. На 13 октомври в Пловдив следва да бъде открита такава в областта на биоикономиката и храните.

В тази посока, министър председателят Николай Денков открои характерна уязвимост на страната ни.

Денков разяснява и измененията в Плана за възобновяване и резистентност. Той съобщи, че те щебъдат показани на Европейската комисия в първата седмица на октомври.

" Целевата дата за присъединение на България към Шенгеностава краят на 2023 година, а позицията на Европейската комисия е безапелационна ", съобщи Иванова.

Автор: Юлиан Сутев, стажант-репортер
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР