Деканът на юридическия факултет на Софийския университет Даниел Вълчев е

...
Деканът на юридическия факултет на Софийския университет Даниел Вълчев е
Коментари Харесай

Президентът назначава Даниел Вълчев за служебен премиер?

Деканът на юридическия факултет на Софийския университет Даниел Вълчев е новият любимец на президента Румен Радев за длъжностен министър председател, излиза наяве в последните часове. Слави Трифонов разгласи, че партията му „ ИТН “ ще върне мандата посредством номинираната за министър председател шахматистка Антоанета Стефанова. Така възможностите този парламент да избере работещо държавно управление стават минимални. По конституция президентът би трябвало да уточни трета политическа мощ, на която да връчи мандат и не е наложително това да е Българска социалистическа партия.

Гласове от президентството настояват, че социалистите въпреки всичко ще получат късмет да създадат кабинет, само че той надали ще получи задоволително поддръжка. Въпреки настроенията в ГЕРБ кабинет с мандат на Българска социалистическа партия да бъде подсилен, гласовете на досегашната ръководеща партия няма да са задоволителни. Ако от „ Позитано “ не съумеят да намерят работеща формула за бъдещо държавно управление, то тогава на дневен ред идват предварителните избори и длъжностен кабинет. Не е загадка, че президентът обмисля още от началото на април кой да го оглави. До момента любимец бе неговият консултант Стефан Янев.

От няколко дни обаче усилени се твърди, че точно Даниел Вълчев ще бъде препоръчан за поста. Бившият учебен министър в кабинета на Сергей Станишев и Тройната коалиция е измежду най-големите критици на ръководството на Бойко Борисов, изключително деен е в седмиците след изборите. Още на 5 април той предсказа, че този парламент няма да успее да излъчи държавно управление и България отива към предварителни избори през юли.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР