Деканът на „Вирджиния Уеслейън“ е подал оставка, след като негов

...
Деканът на „Вирджиния Уеслейън“ е подал оставка, след като негов
Коментари Харесай

Декан подаде оставка, след като нарече гласувалите за Байдън „анти-християни“

Деканът на „ Вирджиния Уеслейън “ е подал оставка, откакто негов пост във Facebook е провокирал вълна от неодобрение, заяви СиЕнЕн.

Пол Июуел, към този момент някогашен декан на образователното заведение, след публикуването на пост, който по-късно е бил заличен, в който назовава гласувалите за новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън „ анти-американци “ и „ анти-християни “.

Самият профил на Июуел, освен постът, е към този момент заличен от обществената платформа.

На спомагателните въпроси на медиите, Июуел е дал отговор, че към този момент се е извинил в имейл и няма какво да добави. Също е отказал да удостовери или отхвърли дали в действителност постът му във Facebook е повода за оставката му.

Първоначално за поста е съобщил локалният вестник The Virginian-Pilot, прилагайки и фотография от профила.



В поста се споделя, че всеки, който е дал своя вот за Байдън, е толкоз „ анти-християнин “ и „ анти-американец “, че не желае да му е другар, надлежно да се самоизтрие от листата му с Facebook другари. Нарича всички демократи по съответни метод. И декларира, че си има персонални стандарти, които тези хора не покриват.

В известие до медиите от университета потвърдиха, че са приели оставката на декана, който е работел като учител там от 2008 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР