Дежурният синоптик в НИМХ Христо Христов 46 л/кв.м са се

...
Дежурният синоптик в НИМХ Христо Христов 46 л/кв.м са се
Коментари Харесай

Излялото се количество дъжд на София е нормално за сезона

Дежурният синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология Христо Христов 46 л/кв.м са се излели довечера над Борисовата градина , в " Княжево " – към 27 л/кв.м, в Младост 1 – към 22 л/кв.м. Това е обикновено количество дъжд за пролетно-летния сезон, когато атмосферата е мощно неустойчива, изясни за Дарик дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология Христо Христов. По думите му от на следващия ден преваляванията ще намалеят и в сряда към този момент няма да вали, от четвъртък обаче до края на седмицата още веднъж се чакат валежи.

 
Синоптичната конюнктура над страната е мощно неустойчива, поради висок циклон, който води до образуването на купесто-дъждовна облачност и в разнообразни региони на страната има по-сериозни превалявания. От на следващия ден обаче атмосферата ще стартира да се стабилизира: " През утрешни ден единствено на обособени места ще превали и прегърми, само че самите превалявания ще са на много по-малко места и по-малко като количество. В сряда към този момент мисля, че ще е без дъжд ".

 
Стабилизирането на атмосферата ще е кратковременно и от четвъртък до края на седмицата още веднъж се чакат краткотрайни превалявания и гръмотевици, разясни още дежурният синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология Христо Христов .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР