Дежурният синоптик от НИМХ на БАН Анастасия Стойчева разкри в

...
Дежурният синоптик от НИМХ на БАН Анастасия Стойчева разкри в
Коментари Харесай

Синоптичката Анастасия Стойчева обяви дали ще вали на Свети Валентин и какво време ни очаква до края на февруари

Дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките Анастасия Стойчева разкри в ефира на Българска национална телевизия какво време ни чака до края на февруари.

" Началото на седмицата ще бъде без превалявания съвсем в цяла България. Ще има 1-2 дни без дъжд и сняг, облачността краткотрайно ще се раздра, само че в сряда и четвъртък ще мине нов Средизенмонроски циклон. Още вторник против сряда бързо ще се заоблачи, ще стартират превалявания, в началото от дъжд, а по-късно ще минат в сняг. В сряда има възможност да има поледици. В четвертък преваляванията ще спрат отвред. В петък и събота и облачността ще се раздра, вятърът ще стихне, а в някои региони минималните температури в някои региони ще са до минус 10 градуса, а оптималните денем - към и над 10 градуса ", сподели Стойчева.

Тя разкри и какво ще е времето през целия месец.  " Февруари ще остане динамичен. Поти всяка седмица ще има най-малко по една конюнктура, в която ще има превалявания. Очертава се още в края на седмицата - в неделя ще се задълбочи облачността. Валежите ще останат за идната седмица. Ще има чести стопляния, редувани със захлаждания. Като цяло не наподобява, че ще се стабилизира времето, в противен случай - ще е много динамично. Ще ни припомня, че идва март. Общо взето февруари е месец с температури малко по-високи от естествените и превалявания над нормата ", приключи синоптичката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР