Дежурният лекар в Спешно отделение д-р Фидошев преценил, че с

...
Дежурният лекар в Спешно отделение д-р Фидошев преценил, че с
Коментари Харесай

Поредният скандал около хирурга от МБАЛ Ив.Скендеров в Гоце Делчев, д-р Ф. Фидошев: Бременна жена с болки, изпратена у дома си, след преглед в Спешното! Ражда мъртво бебе, пред очите на 2 г. дете

Дежурният доктор в Спешно поделение доктор Фидошев решил, че с една инжекция, може да върне дамата в село Скребатно, откъдето е пристигнала, без да се съветва с гинеколог, без да предложи настаняване в АГ поделение., описват околните на изстрадалата жена... Час по-късно фамилията претърпява неизразим смут... Кой е лекар Фидошев?! Struma. com напомня

Дни наред в Гоце Делчев се приказва за поразителен случай на лекарска безнаказаност, в резултат на което млада жена губи бебето си в 6-ти месец, ражда вкъщи си, пред очите на невръстното си 2- годишно дете и уплашения до пристъп брачен партньор.

Тази заран околните и роднините на родилката описаха потресаващи неща за случилото се пред екипа на бТВ, обвинявайки доктор Ф. Фидошев от Спешен център Гоце Делчев и гинеколожката, следила бременността, в немарливо осъществяване на занятието им и безконтролно отношение към дамата, която потърсила лекарска помощ сболки ипризнаци на почнал импровизиран аборт.

В такова положение е закарана в Спешен център, дежурният доктор Фидошев направил инжекция и върнал дамата вкъщи и в село Скребатно. На повикванията за помощ, отправени към наблюдаващата бременностталекарка, околните получили още веднъж цялостно нехайство, описват в ефира събралите се през днешния ден хора в Гоце Делчев.

При връщането си в къщи дамата изхвърля 6- месечния плод, а брачният партньор и детето и плачат неистово към трупчето на бебетои локвата кръв в краката на дамата. Ужас, който не може да се опише и е непостижим за прекарване .

Налице е поразителен случай на лекарска безнаказаност. По случая стартира инспекция, само че какъвто и да е резултатът от нея, у фамилията, роднините и околните, остава трайната контузия, както и обвиняването, че лекарите са отговорни за случилото се.

Тук изникват няколко въпроса- Как дежурният в Спешно поделение доктор Фидошев, със специалностхирургияпрецени, че родилката може в положение нанепосилниболки да се върне вкъщи, в село Скребатно. Как доктор Фидошев реши каква инжекция да постави и по какъв начин разреши в такова положение тя да бъде превозена и транспортирана с автомобил, 17 километра от Гоце Делчев до Скребатно.

Въпроси, които имат един отговор- неверна преценка, която коства е дин човешки живот и доживотна контузия нацяло семейство . Безпощадни би трябвало да се проверяващите към лекарите,замесени в този случай. Защото тук е очевидно, че лекарят вместо да настани дамата в АГ отделението, я е изпратил да пътува...

И най-невежия в медицината ще реши, че бременна жена c болки минимум не е пригодна да пътува, тъй като рискът от аборт се усилва. Ако това, което описват околните е правилно,то значи, че за доктор Фидошев признаците, предвещаващи приближаващо раждане или аборт, не са били съществени. А това, че даже не си е направил труда да се съветва с акушер-гинеколог, изрично приказва за проявена безнаказаност и небрежност.

Необяснимо е и държанието и на наблюдаващия бременността гинеколог, който, отново по описа на околните, не е мръднал пръста си да помогне да гърчещата се от заболели пациентка,за която, с изключение на, че е виновна, получава ипари по здравна каса. Позволяваме си сходни мнения по случая,тъй като Struma. com за следващ път отразява скандал, в който е намесено името на доктор Феодор Фидошев.

В богатите ни архиви името му е свързвано с други сходни произшествия . Спомняме си случай, преди години, при който столична адвокатка С. Бостанджиева, се оплака в редакцита ни, че доктор фидошев, в качеството си на завеждащ хирургичното поделение на МБАЛ Гоце Делчев, е хвърлил със мощ торба с пясък върху прясно оперирания стомах на 63-годишния и татко .

Според пациента и околните му, от завист, че не е бил поканен в екипа, който да оперира. Стана огромен скандал, замесиха се прокуратура, полиция, ръководителят на здравното заведение тогава, доктор Мария Радойкова, и казусът доби необятен публичен отзив.

Като поутихна, доктор Фидошев заведе дело против пациента за уронване на престижа. Как завърши това дело не сме наблюдавали.

Имаше и абсурден роман на татко, който заяви, че откакто синът му е бил пребит от кмет на село в гоцеделчевско и неговия наследник, доктор Фидошев е отказал да прегледа бития, с цел да издаде здравно удостоверение за породените контузии.

Бащата описа, че сега, в който отворили вратата на кабинета на Фидошев там били кметът и синът му, а лекарят, заклевал се по Хипократ, декларирал изрично, че няма да направи прегледа.

Няма да се впускаме в детайлности към обвиняванията, които насочиха тогава хората към хирурга Фидошев, единствено ще напомним, че той бе освободен от Хирургично поделение след серия кавги с сътрудник . За протичащото се в хирургичното поделение имаше сигнали и в полицията и в прокуратурата. Напрежението стигна до там, че лекарите се принудиха да заключат вратите на отделението, с цел да не го позволен вътре .... След работата си в болница Гоце Делчев доктор Фидошев стана хирург в Разлог.

После прави няколко несполучливи опити да се класира за началник на отделението още веднъж, само че не успядори и откакто заведе дело за опорочаване на състезанията. Така остана на работа в болничното заведение в Разлог, откъдето очевидно се е трансферирал в незабавно поделение Гоце Делчев. Ще следим резултатът от инспекцията, след което околните ще заведат каузи за породеното им страдалчество.

Младата родилка е в изключителнотежко положение след преживения потрес , тя не приказва и досега не споделя нищо към случилото се.. Травма, която ще я преследва цялостен живот...

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР