Дежурните сили и средства от състава на Военновъздушните ни сили

...
Дежурните сили и средства от състава на Военновъздушните ни сили
Коментари Харесай

Военновъздушните ни сили приземиха малък самолет

Дежурните сили и средства от състава на Военновъздушните ни сили (ВВС) бяха приведени в деяние за осъществяване на задача „ Air Policing “ по самолет-нарушител, оповестиха от Министерство на защитата (МО).

Ситуацията е станала през вчерашния ден, в 17:42 ч.

Самолетът е бил локализиран от наземните средства за противовъздушна защита в региона на Свищов, на височина 600 метра. Установено е, че е навлязъл в задействана краткотрайно резервирана зона без полетен проект и без включен код на транспондера, обясниха от военното ни министерство в известие до медиите.

" Задействани бяха изтребителите МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, като лидерът на дежурната двойка излетя в 17:53 ч. Самолетът-нарушител бе прехванат, като в 18:03 ч. с него бе открит образен контакт още веднъж на височина 600 метра. Екипажът го разпознава като Cessna-150, с регистрационен знак LZ-TTE ", показаха от МО.

Самолетът е бил съпроводен до летище Бохот, където е кацнал в 18:08 ч.

" По откритите процедури, след кацането му, дежурният изтребител блокира летището до определяне на мотора и намесата на наземните органи. На земята бе открита самоличността на водача на дребния аероплан ", допълниха от отрасловото ведомство.

" В сполучливо изпълнената задача по защита и защита на въздушното пространство на Република България и в интегрираната система за противоракетна и противовъздушна защита на НАТО взеха присъединяване част от най-младите летци на аероплан МиГ-29 от Военновъздушни сили ", показаха още от МО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР