Дежурните по ПВО на Русия вдигнаха в небето руски изтребител

...
Дежурните по ПВО на Русия вдигнаха в небето руски изтребител
Коментари Харесай

Русия вдигна изтребител заради американски разузнавач над Черно море

Дежурните по Противовъздушна отбрана на Русия подвигнаха в небето съветски изтребител поради шпионин на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, заяви ТАСС във вторник, цитирайки данни на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация.

В известието на съветската защита се прецизира, че за недопускане на нарушаване на държавната граница и за конкретизиране на въздушна цел " във въздуха е бил вдигнат изтребител Су-27 от състава на дежурните по противовъздушната защита сили от Южния боен окръг ".

По информация на Центъра по защитата екипажът на съветския изтребител е разпознал въздушната цел като стратегически самолет-разузнавач RC-135 на Военно-въздушните сили на Съединени американски щати и го е ескортирал над акваторията на Черно море, като не е позволил да бъде нарушена държавната граница на Русия.

След това Су-27 се е завърнал наред в базата си, показват от военното ведомство.

От Министерството на защитата на Руската федерация прецизират, че съветският аероплан е извършил задачата в сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР