Дежурен състав при Районен съд – Варна е определил мерки

...
Дежурен състав при Районен съд – Варна е определил мерки
Коментари Харесай

Арест за двама души, обвинени в кражба на проводници и части, собственост на НКЖИ

Дежурен състав при Районен съд – Варна е определил ограничения за неотклонение по отношение на двама души, оповестиха от пресцентъра на съда. Съдът почете импортирано искане на Районната прокуратура за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с двама мъже, на 43 година и на 41 година възраст, привлечени като обвинени за осъществена в съучастничество кражба на непознати движимости – проводници и елементи, от владението на Държавно дружество „ Национална компания „ Железопътна инфраструктура “. Деянието е осъществено посредством потребление на техническо средство – железни клещи.

Според Наказателния кодекс закононарушението, в което двамата са упрекнати, е тежко съзнателно и се санкционира с „ отнемане от независимост “. По отношение на двамата действието се явява осъществено в условия на рисков рецидив.

Като е разгледал събраните досега материали от досъдебното произвеждане, Варненският областен съд е приел, че съществува обосновано съмнение двете лица да са съпричастни към действието, в което са упрекнати.

Предвид тежестта на закононарушението и плануваното наказване за него, както и високата степен на социална заплаха, правосъдният състав е счел за действителна заплахата лицата да се укрият или да извършат закононарушение и им е определил най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР