Дежурен екипаж на самолет C-27J Spartan“ от 16-а авиобаза беше

...
Дежурен екипаж на самолет C-27J Spartan“ от 16-а авиобаза беше
Коментари Харесай

Пациент и медицински екип бяха транспортирани със Спартан от София до Мюнхен

Дежурен екипаж на аероплан C-27J „ Spartan “ от 16-а авиобаза беше задействан през днешния ден със задача обезпечаване на медицински превоз на пациент и съпровождащ медицински екип от летище София до летище Мюнхен във Федерална република Германия. Това оповестиха от Министерството на защитата (МО). 

(Във видеото може да научите повече за: Транспортираха със " Спартан " медици от Велико Търново до Горна Оряховица)

Самолетът излетя в 10:06 ч. от София и кацна на летище Мюнхен в 12:40 ч. В 17:10 ч. самолетът се приземи назад на летище София, като задачата по превозването на медицинския екип и пациента беше изпълнена сполучливо, прибавиха от министерството. 

Екипажът беше задействан със заповед на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов по поръчка на Министерството на здравеопазването. Командир на екипажа е майор Николай Георгиев, помощник-командир – старши лейтенант Калоян Атанасов, борден инженер – майор Мирослав Пипев, старши сержант Биляна Тошкова и борден монтьор - редови войник Илиан Стоянов. 

Вчера „ Спартан “ транспортира от София до Варна и обратно медицински екипи при основана донорска ситуация за органна трансплантация.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР