Дежа вю (Deja vu) е състояние на ума, при което

...
Дежа вю (Deja vu) е състояние на ума, при което
Коментари Харесай

Феноменът Deja vu - случвал ли ви се е?

Дежа вю (Deja vu) е положение на мозъка, при което прекарването на някакво действително деяние в сегашното, остава възприятие у индивида на към този момент минал миг, които се повтаря. В същото време човек не може да разпознава сходна обстановка в своето умишлено минало. Дежа вю може да почувстваме с човек, обстановка, място, които към този момент са запечатани в съзнанието и минали и в този момент действието безусловно се повтарят. Deja vu е положение на мозъка, при което се основава отчетливо възприятие, че индивидът към този момент е изпитал сходни усеща или е бил в същата обстановка. 
Понякога, до момента в който човек е безсънен, има необикновеното чувство, че сънува - това e така наречен " към този момент сънувано " (deja reve). 
 Феноменът дежавю - всичко, което би трябвало да знаете (ВИДЕО) Феноменът дежавю - всичко, което би трябвало да знаете (ВИДЕО)
Дeжaвю̀ e прeживявaнe, при кoeтo чoвeк ce чувcтвa cигурeн, чe вeчe e виждaл или прeживявaл някaквa нoвa cитуaция (чoвeк уceщa, вce eднo...
Описано е и проявлението " към този момент чувано " (deja entendu), когато човек усеща, че може да планува какво ще каже събеседникът му в диалог.
Възможно е и проявлението на сън, в които човек се намира на място (най-често къща), в която в никакъв случай не е бил и в никакъв случай не е виждал в действителния живот. Но все пак в него е подбудено възприятието, че това е доста значимо място за него и е бил там доста пъти преди. Това са две взаимно изключващи се неща - тъкмо по тази причина проучването на феномена Дежа вю е толкоз забавно и притегля езотерици и парапсихолози от целия свят.
Наименованието " дежа вю ", което в превод значи „ към този момент забелязано “, е обещано от френския мъдрец и езотерик Емил Боарак в края на XIX век. Той посветил живота си в проучване на велики и необясними явления, заради което хората го считали за медиум.
Карл Юнг изяснява феномена посредством своята революционна доктрина за колетивното несъзнавано. Той го назовава " контейнер на прекарванията на нашия тип, които малко на брой могат да доближат “. С по-разбираеми думи казано, става въпрос за по този начин наречените Акашови записи. Това е Вселенска библиотека, в която се съдържа всичката информация за света и за всяка душа самостоятелно - в това число за предишните животи на всеки човек. За разяснение - регресията или хипнозата е опит да се стигне до записите на Акаша. Но за това ще напиша обособена тематика, да се върнем на феноимена " Дежа вю ".
 Разкриха тайната на феномена дежа вю Разкриха тайната на феномена " дежа вю "
Феноменът дежа вю тормози учените години наред. Последните им опити да обяснят феномена са свързани с изказванието, че сега на дежа...
Според проучванията посредством регресия на известния езотерик и парапсихолог Майкъл Нютон, нашите духовни наставници и учители " програмират " в съзнанието ни знаци, които са основни за изборите ни в живота. Тези знаци, които той назовава знаменца, могат да бъдат хора, предмети, обстановки... Смисълът на това е, като ги забележим в съзнанието ни да " светне лампичка " и да ги разпознаем, с цел да вземем правилото решение или да поемем по верния път. Можем да тълкуваме възприятието на дежа вю и по този необикновен метод. 
А дали това не е претърпяно към този момент в предходен живот?! Може би... Учените споделят, че когато човек бъде изпратен на Земята, спомените му се " взимат " и той идва тук с изцяло чисто схващане. И въпреки всичко, в даден миг е допустимо подобен спомен за бъде отключен - според от положението на духа и връзката на индивида със свръх Аза си.
Едно е несъмнено - този феномен мъчно може да бъде разгадан, всичко си стои на база теории, само че това го прави още по-привлекателен за проучване и за постигане на заключителен извод, а точно - от кое място биде подбудено възприятието за дежа вю.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР