ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Във вторник беше съобщено

...
ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Във вторник беше съобщено
Коментари Харесай

Боеве в южния град Газа, след като Израел каза, че изтегля хиляди войници от други райони

ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Във вторник беше обявено за тежки боеве в южния град Хан Юнис в Газа, ден откакто Израел съобщи, че изтегля хиляди бойци от други региони в евентуално изместване от солидните въздушни и наземни интервенции, които опустошиха управлявания от Хамас анклав.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху даде обещание да упорства напред с войната, до момента в който Хамас бъде смачкан и над 100-те заложници, които към момента се държат от въоръжената формация в Газа, бъдат освободени, заявявайки, че може да отнеме още няколко месеца.

Но преди визитата в района от Съединени американски щати. Държавен секретар Антъни Блинкен, Израел е под възходящ интернационален напън да понижи офанзивата, която умъртви близо 22 000 палестинци. Блинкен прикани Израел да направи повече, с цел да отбрани палестинските цивилни.

Съобщението за изтеглянето на войските пристигна, когато Върховният съд на Израел отхвърли основен съставен елемент от противоречивия проект за правосъдна промяна на Нетаняху, който надълбоко раздели изр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР