ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — В понеделник израелските военни

...
ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — В понеделник израелските военни
Коментари Харесай

Израелските военни подновиха предупрежденията към палестинците да не се връщат в разкъсваната от войната северна Газа

ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — В понеделник израелските военни възобновиха предизвестията към палестинците в Газа да не се връщат в засегнатата от бойни дейности територия на север, ден откакто чиновници на болничното заведение в Газа споделиха, че петима души са били убити, до момента в който тълпи от разселени поданици се пробват да стигнат до домовете си в разкъсвания от войната регион.

Северна Газа беше ранна цел на войната на Израел против Хамас и обширни елементи от него са изравнени, което принуждава огромна част от популацията на региона да бяга на юг. Докато се твърди, че към 250 000 души живеят на север, израелската войска е попречила на множеството разселени хора да се завърнат по време на шестмесечната война, заявявайки, че регионът е дейна бойна зона.

Военните понижиха броя на войските си в Газа и споделиха, че са разхлабили контрола на Хамас над севера, само че Израел към момента прави въздушни удари и целенасочени интервенции в региона против това, което съгласно него са реорганизиране на бойци, н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР