ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (АП) — Раждането на дъщеря им

...
ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (АП) — Раждането на дъщеря им
Коментари Харесай

Претъпкани болници, коварни пътища, измъчени родители: Новородените в Газа са изправени пред по-високи шансове за оцеляване

ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (АП) — Раждането на щерка им трябваше да бележи началото на една радостна глава за млада палестинска двойка.

Вместо това опустошителната война в Газа, която към този момент е в третия си месец, трансформира раждането и родителството във време на паника и боязън за Салим и Исра ал-Джамала.

Първо, те устояха на рисково пътешестване, заобикаляйки ракетен обстрел, с цел да стигнат до родилно поделение. И в този момент двойката се приютява с новороденото си в отчасти палатковия двор на друга болница, където не могат да се грижат вярно за в този момент 3-седмичната си щерка, съименница на майка си.

Кърмата на брачната половинка му не е задоволителна, тъй като тя не може да яде задоволително вследствие на необятно публикувания дефицит на храна, сподели 29-годишният Салим, люлеейки бебето Исраа, повито в одеяла в креватче, калдъръмено от дървени боклуци. Бебешкото мляко и медикаментите за упорита кашлица на бебето не се оферират и във всеки случай не са налични.

Войната, провокирана от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР