ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Хуманитарни камиони влязоха в

...
ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Хуманитарни камиони влязоха в
Коментари Харесай

Хуманитарни камиони започват да влизат в Газа по силата на споразумение с Египет за заобикаляне на Рафах

ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Хуманитарни камиони влязоха в Газа от Южен Израел в неделя посредством ново съглашение за заобикаляне на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах с Египет след Израелските сили превзеха палестинската му страна по-рано този месец. Но не беше ясно дали филантропичните групи ще имат достъп до помощта заради продължаващите боеве в региона.

Египет отхвърля да отвори още веднъж своята страна на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа, до момента в който контролът върху страната на Газа не бъде върнат на палестинците. Той се съгласи краткотрайно да отклони трафика през израелския Граничен контролно-пропусквателен пункт Керем Шалом, основният товарен терминал в Газа, след диалог сред президента на Съединени американски щати Джо Байдън и египетския президент Абдел-Фатах ел-Сиси.

Но този Граничен контролно-пропусквателен пункт беше значително недосегаем, защото на борби, свързани с офанзивата на Израел в близкия град Рафа. Израел твърди, че е разрешил стотици камиони да влязат, само че организациите на Организация на обединените нации споделят, че нормално е прекомерно рисково да се вземе помощта от другата страна.

Войната сред Израел и Хамас, която...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР